Skillnaden mellan däggdjur och fåglarDäggdjur vs Fåglar

När man tänker på skillnaderna mellan däggdjur och fåglar, är det första som kommer att tänka på att däggdjur föder sina ungar medan fåglar lägger ägg.

Låt oss nu titta på andra skillnader mellan däggdjur och fåglar. Fåglarna har fjädrar medan däggdjur har bara päls eller hår. Den här funktionen är en av de viktigaste inslagen i fåglar som skiljer dem från däggdjur. Fåglar använder fjädrar för att reglera kroppstemperaturen, flyga, och attrahera det motsatta könet.

Som fåglar måste flyga, har de porösa eller ihåliga ben. I motsats, däggdjur har tätare ben. Fåglar har vingar även däggdjur har tassar, händer och hovar.

Det finns också en skillnad i utfodringen av de unga. Däggdjur föda sina ungar mjölk som produceras av bröstkörtlarna. Å andra sidan, är unga fåglar matas av föräldrarna regurgitating partiellt smält mat.

Fåglar och däggdjur har en struphuvudet. Däggdjuren producera ljud med hjälp av struphuvudet. Hos fåglar, innebär detta organ inte producerar ljud. Istället för att använda struphuvudet för ljud, fåglar har en syrinx som tjänar som en röstlåda.Lungorna hos fåglarna inte expandera eller dras som den för lungorna hos däggdjur. I däggdjur, är syre och koldioxid utväxlas i alveolerna, som är mikroskopiska säckar i lungorna. Hos fåglar, händer utbytet i luft kapillärer som är väggar mikroskopiska tubuli. Medan det finns endast en enda andningscykel hos däggdjur finns det två cykler i fåglar.

Nu jämföra blod, fåglar har en kärna i RBS Det inte är allmänt sett i däggdjur. Om det finns en kärna i RBS hos däggdjur, så är det ett tecken på sjukdom. RBS av fåglar är ovala till formen, medan de flesta av de däggdjur 'RBSs har en rund form.

Sammanfattning:

1. Däggdjur föder sina ungar medan fåglar lägger ägg.
2. Fåglar har fjädrar medan däggdjur har bara päls eller hår.
3. Fåglar har porösa eller ihåliga ben. I motsats, däggdjur har tätare ben.
4. Fåglar har vingar medan däggdjur har tassar, händer och hovar.
5. Däggdjur producerar ljud med hjälp av en struphuvud, men i fåglar detta organ inte producerar ljud. Istället fåglar har en syrinx som fungerar som struphuvudet.