Skillnaden mellan Buk och bukhålanBuken vs bukhålan

Buken och bukhålan är precis samma när den används av en lekman. Men om du kommer att urskilja två grundar sig på vetenskapliga och medicinska perspektiv då de är ganska olika. Detta är hur de skiljer sig åt.

I grund och botten är buken bara det område som du kan se vilka ligger mellan bäckenet och bröstkorgen, medan bukhålan är utrymmet under buken. Det är något som man inte kan se om du inte öppnar upp insidan av person.

Buken hos de flesta däggdjur innefattande människor är därför magen. Det är annorlunda i antingen ryggradsdjur eller ryggradslösa djur. Den har massor av muskler som är utformade för att fungera för transport och övergripande stöd till stammen eller kroppen. Dessutom är dessa muskler fungera som skyddande linjen av de inre organen som bor inne i bukhålan. Genom motion kan dessa muskler blir välformade och tonas. I Science, har buken också massor av yta landmärken, linjer och regioner som är vetenskapligt heter. Det finns två populära regionen system (9 och 4-region klassificering) som identifierar de enskilda mindre områden i buken.

Å andra sidan, är i bukhålan det största ihåliga rummet av kroppen; men det är bara en av de många delar av större abdominopelvic kaviteten. Som en hålighet det beskrivs som ett utrymme som inrymmer flera andra strukturer (inre organ) som kollektivt kallas inälvorna eller inälvor. Detta hålrum är vad innehåller eller innehar dessa inälvor tillsammans och tjänar till att hålla varje del i sin egen rätt platser. Några av de organ inneslutna i håligheten är levern, pankreas, mjälte, njurar, binjurar och de flesta delar av matsmältningskanalen (gastrointestinal system som det små och stora tarmar).Bukhålan är belägen mellan den person 's membrangenom (strax under bröstlinjen) och pubic linjen. I en annan vinkel är det också kaviteten belägen mellan ryggraden och ytan av buken (bukväggen). Den inre väggen av denna kavitet är fodrad av bukhinnan medan inälvorna är täckta med den viscerala bukhinnan. när det 's fluidförskjutning, kan personen uppleva en sjukdom som kallas ascites (när peritonealhålan kommer att samla en oönskad mängd fluid) och peritonit ( inflammation i bukhinnan)

1. Buken är bara ett område eller en region, medan bukhålan är ett utrymme eller rum där de inre organen är placerade.