Skillnaden mellan musklerna och skelettmuskler? Glatta muskler? vs skelettmuskler

Den mänskliga kroppen består av biologiska system som inkluderar organ och vävnader som inkluderar muskler. En muskel är en vävnad som kommer från mesodermal skiktet av könsceller. Den innehåller trådar som kontrakt och ändra storleken på cellerna då de rör sig förbi varandra.

Den producerar kraft och orsakar ett organ eller organism för att flytta. Den drivs av oxidationen av fetter och kolhydrater tillsammans med anaeroba kemiska reaktioner av snabba muskelfibrer. Rörelse kan antingen vara frivillig, såsom ögonrörelser eller förflyttning av quadriceps muskler, eller ofrivillig såsom sammandragningar av hjärtat.

Det finns tre typer av muskler, nämligen:

??? Hjärtmuskeln, vilket är en ofrivillig muskel som finns i hjärtat. Den uppträder med medvetslös tanke och är mycket viktigt för överlevnaden av en organism. Liksom skelettmuskel, innehåller det sarkomerer i en regelbunden sammansättning av buntar som kontrakt och koppla av i korta intensiva skurar.
??? Glatt muskulatur, som också är en ofrivillig muskel som påträffas inom väggarna i organ såsom mage, tarmar, livmoder, luftrör, urinblåsa, matstrupe, urinröret, blodkärl, och arrector pili av huden som styr uppförandet av kroppshår . Det skiljer sig från skelettmuskel, eftersom det inte är under medveten kontroll och inte tvärstrimmig.
??? Skelettmuskel, som är ett frivilligt muskel som styrs av det somatiska nervsystemet. Det är ansluten till benet genom senor och ansvarar för förflyttning och hållning. Det är tvärstrimmig och består av muskelfibrer som har två kategorier:
1. Typ I- eller låg ryckning muskel, som har höga nivåer av mitokondrier och myoglobin. De bär mer syre och har en röd utseende.
2. Typ II eller snabb rycka muskler, som har låga nivåer av mitokondrier och myoglobin och har tre typer:
??? Skriv IIa, som ser ut som en glatt muskulatur och har en röd utseende.
??? Typ IIx eller typ lid, som är den snabbaste muskeltypen hos människor.
??? Typ Ilb, som är vit muskel och har mycket låga nivåer av mitokondrier och myoglobin. Det är den största snabb muskel i små djur, såsom råttor.Musklerna och skelettmuskler har olika strukturer, funktioner, kontraktion reglering och excitation-kontraktion koppling. Musklerna är enkla enhets sorter; hela muskeln antingen avtal eller slappnar av. Båda dessa muskler är avgörande för rörlighet och överlevnad av organismer. En försämring av muskelmassa och funktionalitet kan allvarligt påverka den allmänna hälsan och välbefinnandet hos en individ eller en organism.

Sammanfattning:

1. musklerna inte strimmig medan skelettmuskulaturen är tvärstrimmig.
2. musklerna är en ofrivillig muskler medan skelettmuskler är frivilliga muskler.
3. musklerna inte är under medveten kontroll medan skelettmuskulaturen är under medveten kontroll.