Skillnaden mellan akut och kronisk pankreatitAkut vs kronisk pankreatit

Vår kropp är en komplex och vacker maskin. Varje del har sin egen separat funktion, och ändå varje del är helt relaterad till varje annan del av kroppen, vilket, upprätthålla vår hälsa och vilket tillåter oss att göra våra normala aktiviteter.

Ett organ som inte kan vara i ämnet flesta diskussioner hälsa har ännu en viktig roll att spela i våra dagliga liv är bukspottkörteln. I nästan allt vi gör, kan bukspottkörteln ha något att göra med det. Detta beror på att bukspottkörteln, även om indirekt är involverad i att generera energi och andra näringsämnen för oss. Det har också andra funktioner som diskuteras i en kort stund.

Bukspottkörteln ligger precis bakom magen, fäst vid tunntarmen, har en mycket viktig uppgift att göra. fungerar detta organ både som en sekretorisk och körtel organ. Bukspottkörteln utsöndrar insulin (hormon som transporterar glukos till olika celler), glukagon (ökar sockernivåer om kroppen har en lågt utbud i blodet), och somatostatin (hormon inblandade i tillväxt).

Dessutom bukspottkörteln utsöndrar också pankreasenzymer som bidra till att bryta ner mat till användbara delar. Som vad jag har skrivit tidigare, påverkar det energi och mängden näringsämnen till kroppen. En frisk bukspottkörtel innebär att vår kropp fungerar.

Det finns fall dock att pankreatit uppstår. Detta tillstånd orsakas oftast av uppbyggnaden av pankreasenzymer som inte dräneras in i tunntarmen. Denna ansamling smälter vävnaderna i bukspottkörteln orsakar det att bli inflammerad och infekterad. Den förekommer främst på grund av överdrivet drickande, medan gallsten är också vanliga orsaker till dess förekomst och orsakar inflammation. Det finns två huvudtyper av pankreatit. Dessa är följande, akut pankreatit och kronisk pankreatit.

Akut pankreatit diagnostiseras för en plötslig förekomst av inflammation i bukspottkörteln som varar bara några dagar. I detta fall finns det en plötslig attack av akut smärta i övre buken som kan pågå i flera timmar eller dagar. Dricka alkohol eller äta kan bara förvärra smärtan, och ligger i ett böjt läge kan erbjuda viss lättnad. Det löser på egen hand.Kronisk pankreatit vid attacker återkomma under en tid, mer än 6 månader. Attackerna orsaka ärrbildning och skador på bukspottkörteln som gör den känslig för infektion och ytterligare inflammation. Vissa kan bara känna endast buksmärtor genom åren till dess att bukspottkörteln i fullt inflammerad. Det är oftast inte lösa.

Sammanfattning:

1. Pankreatit, inflammation i bukspottkörteln, orsakas oftast av överdriven alkoholkonsumtion eller gallsten som blockerar pankreaskanalerna som leder till tunntarmen.

2. Vid akut pankreatit, uppträder plötsligt, som orsakar akut smärta som varar i flera timmar till dagar, och beslutar på egen hand.