Skillnaden mellan utsöndring och utsöndringUtsöndring vs Utsöndring

I kroppens processer, kan vi möter ord som är ganska lika i definitionen. Vi får ofta använder dessa omväxlande. Inte förrän vi vet definitionerna, kommer vi att kunna använda dessa ord korrekt. I den här artikeln ska vi ta itu med två av de vanliga ord som används omväxlande.

Två av dessa ord som vi utbyter vanligtvis i användning är 'utsöndring' och 'sekretion.' Låt oss undersöka skillnaderna.

'Sekre' och 'utsöndring' är av samma karaktär, eftersom båda är involverade i passagen eller förflyttning av material. Dessa ord och kroppsprocesser behövs för att kontrollera och upprätthålla homeostas i kroppen. Båda processerna röra sig och eliminera oönskade komponenter i kroppen.

För att ytterligare utveckla dessa två processer, låt oss definiera båda. 'Utsöndringen' är avlägsnandet av material från en levande varelse medan 'utsöndring' är förflyttning av material från en punkt till en annan. Så, för att tänka på det, är utsöndringen aktiv medan utsöndring är passiv i naturen. För ett exempel på utsöndring, människor utsöndrar sådana material som tårar, avföring, urin, koldioxid och svett medan utsöndring, å andra sidan, innehåller enzymer, hormoner, eller saliv. Så som vi kan se, är utsöndringen mestadels kroppsutsöndringar medan utsöndring är viktiga material som kan metaboliseras och används av våra kroppar.När det gäller de organ som använder utsöndring och exkretion, kan båda också skilja sig åt. Exempel på organ utsöndring är ändtarmen för avföring, lungor för koldioxid, tårkanalerna för tårar, och huden svett. Sekretion, å andra sidan, involverar organ och kroppsdelar som är ansvariga för utsöndringen av viktiga substanser såsom mag körtlar: spottkörtlar, bukspottkörtel, lever, gallblåsa. Endokrina körtlar: hypofys, sköldkörtel, äggstockar, testiklar som utsöndrar hormoner som är viktiga för ämnesomsättningen och kroppsfunktioner.

Efter att veta de stora och små skillnader i 'utsöndring' och 'utsöndring' kan vi dra slutsatsen att dessa ord har så många skillnader som vi kommer att kunna använda dem på rätt sätt och exakt inom en snar framtid.

Sammanfattning:

1. 'Sekre' och 'utsöndring' är av samma karaktär, eftersom båda är involverade i passagen eller förflyttning av material.
2. 'Utsöndring' är avlägsnandet av material från en levande varelse medan 'utsöndring' är förflyttning av material från en punkt till en annan.