Skillnaden mellan näsplastik och septumplastik Rhinoplasty vs septumplastik

Med tillkomsten av teknik idag, är verkligen ingenting omöjligt. Du kan få allt du vill. Du kan göra något vad du vill. Ett mycket stort tack till tekniken.

I en värld av kosmetisk kirurgi, kan något ökas eller förstärkas. Allt kan också minskas. Detta är den mest grundläggande principen matematik som vad vi kan observera hos patienter som vill ha en bättre bild av sig själva.

Det finns de som bara vill reparera vissa delar av sin kropp och inte bokstavligen att lägga till eller minus en massa delar. Näsplastik och septumplastik är de bästa exemplen för en reparation kirurgi. Suffixet Cplasty betyder 'reparation.'

Näsplastik är också känd som en näsa hiss. 'Rhino' betyder 'näsa' och '-plasty' betyder 'reparera' så innebär det en reparation av näsan. Det är inte bara avsedd för kirurgiska och skönhets förbättringar, men det är också att korrigera medfödda missbildningar och avvikelser i näsan för korrekt andningsändamål. Vi andas in näsan och inte i munnen så att näsan är en viktig länk för oss att andas och tala väl. Näsplastik kan göras under olika anesthesias som narkos upp till lokalbedövning. Det utvecklades av en indisk ayurvedisk läkare i 800 f Kr och sedan det sprids ut i resten av världen. Operationen för näsplastik är ganska lite längre, och återhämtningen kan ta veckor innan du kan se resultatet och innan såret läker. Näsplastik är dyrare än septumplastik.Septumplastik, å andra sidan, är att reparera nässkiljeväggen. Nässkiljeväggen är som bron som separerar de båda näsborrarna under näsan och strax ovanför överläppen. Detta görs för att förhindra nästäppa eftersom vissa människor har en medfödd defekt i nässkiljeväggen, i vilken det avviker antingen till vänster eller höger om de nasala kaviteterna. När detta händer, kan nästäppa hända. Således är korrigerande operation ofta utförs vid dessa tillstånd. Dessa operationer görs vanligtvis i 60 minuter exklusive återhämtning.

Dessa två förfaranden är allmänt görs i olika länder varje år. Båda förfarandena är säkra. Bara se till att du pratar med en rättslig plastikkirurg med en legitimation för att förebygga komplikationer. Detta är inte bara för fysisk förbättring utan även för välbefinnande hos individen.

Sammanfattning:

1. Näsplastik är reparationen av näsan medan septumplastik är reparationen av nässkiljeväggen.
2. Näsplastik har en längre tid för drift och återvinning jämfört med septumplastik.