Skillnaden mellan kretsloppet och lungkretsloppetKretsloppet vs. lungkretsloppet

Funktionen hos cirkulationssystemet i människokroppen är att tillföra näringsämnen och syre till vävnaderna, men också transportera bort avfallsprodukter till lungorna och njurarna för utsöndring. Detta system är känt för att i samverkan cirkulera över hela kroppen. Blodet flyter i en följd av blodkärlen fyllda med blodkroppar och plasma. Komponenterna i plasma och blodceller kommer att bero på den riktning de flyter. Blodet kommer från hjärtat bär syresatt blod i hela kroppen, och det blod som kommer tillbaka till hjärtat är deoxygenerat.

Cirkulationen av dessa system består av vener och artärer. I både det pulmonella och systemiska cirkulationen, den artär som grenar från hjärtat bär blod till andra delar av kroppen. Vener är blodkärl som transporterar tillbaka blod till hjärtat. Syftet med hela systemet är beroende av den pulmonella cirkulationen. Störningar i dess jämförelsevis kort bana kan skapa störningar i den systemiska cirkulationen, en följdtillstånd tillstånd. Lung blodkärl transport blod mellan lungorna och hjärtat. Lungorna är den enda struktur som gasbörser kan komma till stånd. Utan denna mekanism, kan den systemiska cirkulationen inte fungerar.

Dessa två system är blockerade arrangemang där blodflödet från hjärtat kommer tillbaka till hjärtat. Kommunikationen mellan vener och artärer i dessa två system är kapillärerna. Dessa är tunna väggar blodkärl med en bredd av en enda RBC eller röda blodkroppar. Sammansättningen av kapillärer medger passagen av blodceller och en problemfri utbyte av syre och näringsämnen. Inne i lungorna, är de kapillära bäddar adjoined till de tunnväggiga luftsäckar kallas alveoler som tillåter en behörig utbyte gas.

Det identifierades stora skillnader mellan lung och system upplagor. Den systemiska cirkulationen omfattar olika former av blodkärl, såsom muskler, den grenen i mycket mindre storlekar i hela kroppen. Lungkretsloppet består av två huvud fartyg som gren till lungorna. Kretsloppet komponerar artärer som transporterar syresatt blod till andra vävnader som börjar i hjärtat 'vänstra kammare. Lungkretsloppet har lungartären som sin huvudsakliga struktur. Denna artär transporterar syrefattigt blod till lungorna genom höger kammare.

Kretsloppet har vener som transporterar syrefattigt blod mot hjärtat. Blodet rinner sedan in i hjärtat 's höger förmak. Lungkretsloppet har lungvenen som transporterar syresatt blod mot hjärtat utfyllnad hjärtat' vänstra förmak. De systemiska strukturerna få syre och transportera bort koldioxid. Inne i lungorna, skulle det finnas ett utbyte av syre och koldioxid i blodet.Dessa två system av cirkulations del av kroppen arbeta tillsammans i harmoni eller i symbios för att uppnå den mest grundläggande nivån av jämvikt eller homeostas (en stabil organism som resulterar i god psykisk och fysisk hälsa). Cirkulationssystemet i allmänhet sänder syresatt blod till andra delar av kroppen. Detta system samt samlar avfallsämnen, såsom koldioxid, från alla vävnader och celler och ger tillbaka blodet till lungorna där de spärras. Detta system är ett oupphörligt krets och är en förutsättning för liv.

Sammanfattning:

1. Spridningen av dessa system komponerar vener och artärer. I både det pulmonella och systemiska cirkulationen, den artär som grenar från hjärtat bär blod till andra delar av kroppen. Vener är blodkärl som transporterar tillbaka blod till hjärtat.

2. Syftet med hela systemet är beroende av den pulmonella cirkulationen. Störningar i dess jämförelsevis kort bana kan skapa störningar i den systemiska cirkulationen, en följdtillstånd tillstånd.

3. pulmonell blodkärl transport blod mellan lungorna och hjärtat. Lungorna är den enda struktur som gasbörser kan komma till stånd. Utan denna mekanism, kan den systemiska cirkulationen inte fungerar.
4. kretsloppet har vener som transporterar syrefattigt blod mot hjärtat. Blodet rinner sedan in i hjärtat 's höger förmak. Lungkretsloppet har lungvenen som transporterar syresatt blod mot hjärtat utfyllnad hjärtat' vänstra förmak.