Skillnaden mellan mage och mageBuken Vs Mage

Buken och magen är två mycket olika strukturer i den mänskliga kroppen. Om det finns vissa människor som blir förvirrade mellan de två, är det mest troligt eftersom de två är placerade nära varandra.

Buken är faktiskt ett område eller en region av kroppen. Det är området mellan bröstet eller bröstområdet och bäckenregionen. Här finns alla andra organ, inklusive lever, bukspottkörtel, njure, ändtarm, gallblåsa, mjälte, tunntarm och tjocktarm, tillägg och även magen själv. Buken är separerad från bröstorganen i kraft av en struktur (egentligen en muskel) känd som membranet.

Ordet buken kommer från det latinska ordet 'abdodere', vilket bokstavligen betyder att dölja, som gömmer sig oavsett matpunkt åts. De flesta av de matsmältningsprocess förekommer i de organ i buken. Tarmarna, allra mest, är ansvariga för den slutliga absorptionen av vatten och andra mat element.

Som nämnts, är magen ett av de organ som ligger inne i buken. Det är också lutar åt vänster av den abdominala regionen. Dess namn är hämtat från det latinska ordet 'stomachus' som betyder reservoar mat. När den är tom, kan den innehålla gas och luft samt.

Magen är ansvarig för att smälta livsmedel som äts av djur eller människor. Det är sac liknande utseende med syror som hjälper smälta maten äts. Syran är så surt att stora livsmedel kan sönderdelas lätt. Med hjälp av andra matsmältningsenzymer, är magen möjlighet att effektivt bryta ner mat så att den kan absorberas av kroppen.Magen ligger mellan tarmarna och matstrupen. Den är ansluten till matstrupen genom gastroesofageal ringmuskel som ansvarar innehåller maten som går in i magen. Detta hindrar maten från att drivas uppåt i fallet med gastrisk reflux. Vid sin terminala ände, är magen ansluten till tolvfingertarmen (första delen av tunntarmen) genom pyloric sphincter. Mat som redan har kluvits av magsyra och enzymer kommer att gå tunntarmen för slutlig nedbrytning genom denna ringmuskel. Vissa interna triggers stimulera ringmuskel för att öppna upp och tömma den delvis smälta maten i tunntarmen.

Sammanfattningsvis,

1. Buken är en region av kroppen som ligger mellan bröstkorgen och bäckenet, medan magen är ett organ av matsmältningen.