Skillnaden mellan midja och höfterMidjan vs höfter

Midjan är en del av buken som ligger mellan höfter och bröstkorgen. Midjor är den smalaste delen av bålen. Höften är den region som ligger i en lateral position till glutealregionen eller skinkorna, som ligger över den större trochantern och lårbenets underlägsen höftbenskammen.

När man talar om midjan, det talas mycket om midjemått. Det är den horisontella linje där midjan blir smal. Det finns en allmän säga att människor som diet har en låg midja. Kvinnor har smalare midjor än män.

Nu om höfterna, tre ben i bäckenet smälter samman för att bilda de hipbones. Dessa är också en del av höftregionen. Det är höftleden, som är mellan lårbenet och acetabulum av bäckenet som stöder kroppen när du står upp eller springer eller går. Höftlederna spela en viktig roll i att behålla balansen. Under puberteten, höfter honan vidgas.

När man talar om höfter och midja, den mest omtalade är midja-höft-kvot. Om en kvinna har en waistChip förhållande på 0,7 och om en människa har en hip-midja ratio 0,9, då de anses ha en sund kropp.I allmänhet är mätningen av midjan tagit två inches ovanför naveln, och mätning av höften tas två inches under naveln. I strängaste termer, är omkretsen av midjan mätt vid halvvägs mellan höftbenskammen och den lägsta revbenet. Omkretsen av midjan kommer att innebära en person 's bukfetma. Höft omkrets mäts vid den bredaste delen av skinkorna. Vid graviditet är midjeomfång mätt horisontellt en tum ovanför naveln.

Sammanfattning:

1. Midjan är en del av buken som ligger mellan höfter och bröstkorgen. Höfterna är regionen som ligger i ett sidoläge till glutealregionen eller skinkorna, som ligger över större trochantern och lårbenets underlägsen höftbenskammen.
2. Om en kvinna har en waistChip förhållande på 0,7, och om man har en hip-midja ratio 0,9, då de anses ha en sund kropp.
3. Omkretsen på midjan mäts halvvägs mellan höftbenskammen och den lägsta revbenet. Höft omkrets mäts vid den bredaste delen av skinkorna.
4. Kvinnor har smalare midjor än män.