Skillnaden mellan Slem och SlemhinnorSLEM vs SLEMMIG

Ord har utvecklats genom tiderna med mänskligheten. Kanske mer än någon annan funktion, är det förmågan att språket som sätter oss från djurvärlden. Mänskligt språk är mycket unik i jämförelse med andra former av kommunikation, såsom de som används av andra former av djur, eftersom det tillåter människor att ge en stor uppsättning av yttranden från en begränsad uppsättning element, och eftersom grammatiska regler och symboler för alla specifika språk är till stor del godtycklig, organisationen eller mening kan endast uppnås genom social interaktion. De kända system för kommunikation som används av djur, å andra sidan, endast kan förmedla ett begränsat antal yttranden som är mestadels genetiskt överförda. Mänskligt språk är också exceptionellt att dess mångfacetterade struktur har utvecklats för att tjäna ett mycket bredare spektrum av funktioner än någon annan typ av kommunikationssystem.

I allmänhet, ord Covey olika betydelser beroende på hur de används i en mening. Vissa ord har även en eller flera mening, det finns också ord som är förvirrande som kan leda oss att använda dem på fel sätt. Varav exempel är orden slem och slemhinnor. För vissa, dessa ord är precis samma men sanningen är att de är olika och de är inte tänkt att användas omväxlande. Här är några av de anmärkningsvärda skillnader som kan vägleda oss till rätt användning av dessa två ord.

Slem är ett substantiv som betyder ett oljigt material som produceras i slemhinnan av cellerna. Slemhinnan kännetecknas av släta, hud-liknande foder som fungerar som ett skydd för de olika organen i vår kropp. Mucin är den viktigaste komponenten av slem, är det en förening med kolhydrat plus protein. Tillsammans med mucin är vävnadsceller, vatten, och även WBC som omfattade mucin. Som kommer från körtlar samt membranen är slem som smörjer våra ögon. Den förhindrar också damm och rök in i våra lungor som ett sätt att rensa vår andningsorganen. Slem gör det lättare för oss att svälja vår mat eftersom slembildning är slemmig i vår hals och mun, det också täcker vår magen som hjälper till att hålla foder i magen väggen från att förstöras av saltsyra som produceras i magen. Slem hjälper också rengöra och smörja slidan som strömmar från livmoderhalsen. Med andra ord, slem fällor helt enkelt främmande ämnen. Bakterier och andra patogener att bli instängd med hjälp av slem därmed göra det lättare för våra antikroppar för att detektera dessa patogener.

Däremot är slem ett adjektiv ord som betyder utsöndra, innehållande, som liknar, eller täckt med slem. Slemhinnan beskrivs som en slät, hud-liknande ark som innehåller olika körtlar som finns över hela vår kropp och det är också betraktas som kroppens 'första försvarslinje. Dessutom är slem tros vara ett kontinuerligt mönster av membran som har slem som utsöndrar körtlar Dessa två ord har uppenbarligen en bokstav som skiljer dem åt,. slemhinnor stavas med ett 'o'.

SAMMANFATTNING:1. Slem är ett substantiv medan slem är ett adjektiv.

2. Slem avser den oljiga substans som produceras av celler medan slemhinnor medel som innehåller eller täckta med slem.

3. Dessa två ord skiljer sig i stavning.

4. Slem består huvudsakligen av mucin plus salter, döda vävnadsceller, vita blodkroppar, och vatten. Slemhinnor är en kontinuerlig membran som är mjuka hud liknande foder som innehåller slem som utsöndrar körtlar.