Skillnaden mellan adenomyosis och EndometriosAdenomyos vs Endometrios

Honorna betraktas som bärare av liv och hopp om en hel art. Detta gäller särskilt för människor. Vi anser våra tikar som de som levererar vår avkomma och med att främja överlevnad av den mänskliga rasen. Även män och kvinnor kan vara nästan strukturellt densamma, eftersom de båda har samma antal organ och system, de skiljer sig i ett system, och det är det reproduktiva systemet. Detta beror på att kvinnor bär ensam ansvaret för att föda och uppfostra ett barn för 9 månader inom sin egen livmoder. Och även, måste vi veta något om de reproduktiva systemen och sjukdomstillstånd som är förknippade med det.

Den kvinnliga reproduktiva systemet är helt annorlunda med det att den manliga motsvarighet. Huvuddelen av detta system inkluderar slidan, äggstockar, äggledare och livmoder. Dessutom fungerar det reproduktiva systemet i ett mer annorlunda sätt, med månatliga mognaden av en bördig äggcell som ligger och väntar på sterilisering. Å andra sidan, de andra delarna förbereda för befruktning, och bland dem, har livmodern en viktig roll att spela. Livmodern genomgår förändringar som svar på de olika hormoner som utsöndras när en kvinna är fertil. Dessa förändringar sker utan problem och kvinnor sällan upplever någon smärta, även om de kan känna subtila antydningar och förändringar avseende sin kropp.

Men ändå, det finns tillfällen där problem och villkor förekommer. Det reproduktiva systemet är helt mottaglig för hormonella förändringar eller till och med på grund av genetiska faktorer. Vanligtvis är livmodern påverkas, men andra tider kan onormal tillväxt även förekomma i andra områden av det reproduktiva systemet. Även om det finns många förhållanden som påverkar en kvinnlig 's reproduktiva systemet, det finns två villkor som inte kan vara helt särskiljas från varandra. Och dessa är adenomyosis och endometrios.

Först är adenomyos. I detta tillstånd, den endometrial vävnad, som normalt är belägen kantar utanför livmodern, växer onormalt inuti och ligger i de muskulära väggarna i livmodern. Bortsett från detta inträffar detta tillstånd när du redan levererat ett barn, och oftast utvecklas senare i livet. Detta skiljer sig helt från den hos endometrios.
Å andra sidan, är endometrios ett tillstånd där det finns en onormal tillväxt endometrial vävnad i andra områden av det reproduktiva systemet än i livmodern. I detta fall kan endometrial vävnad hittas i äggstockarna, äggledaren, och även nära bäckenområdet. Och även kan detta tillstånd uppstå även när du inte har levererat ett barn ännu.
Du kan läsa mer om detta ämne eftersom endast grundläggande detaljer ges här.Sammanfattning:
Den kvinnliga reproduktiva systemet består av äggstockarna, livmodern, äggledare och vagina.

Adenomyos är acondition där det finns onormal tillväxt av livmoderslemhinnan foder inne i muskelområdet i livmodern.