Skillnaden mellan förskjutningar och delvis förskjutningarDislokation vs Partiell luxation

Förskjutning definieras som separationen av den mänskliga kroppen 's två ben från en gemensam eller område där dessa ben möts.? De vrickade ben är vanligtvis inte längre i en normal position eller plats i det aktuella området av kroppen.? I tid, om den behandlas felaktigt, kan det leda till ligament eller nervskada, som kommer att hindra patienternas 'kroppsrörelser. ? Å andra sidan, är partiell störningen avses ibland som subluxation. Detta är resultatet av en ofullständig separering av benen som kommer samman vid lederna. ? Störningen är vanligare att hittas på armar och ben, medan den partiella störningen är vanligare på axlar, fingrar och knäskålarna. ? Så länge som det finns anslutna fogar, dessa är mer benägna att partiell dislokation.

Orsakerna till den totala störningen orsakas ofta av plötsliga effekter såsom de som orsakas av slag, fall och andra kraftfulla trauman i kroppen. ? Den partiella störningen är mer på grund av de fall då offret sätter för mycket press på rörelsen eller genom att helt enkelt göra felaktiga rörelser som orsakar kroppen 's lederna att koppla.? När det gäller utseendet på området påverkas störningen skulle visa denna synliga ut-av-plats eller ofta deformerade partiet av den mänskliga kroppen.? ibland verkar det vara så grotesk och helt felaktigt.? för de delar av kroppen som lider av subluxation, visas det yttre skiktet att vara ganska normal och lätt att titta på.? i själva verket, på utsidan personen skulle se så som om ingenting är fel, men på insidan, han känner smärta av tillståndet.

Ett bra exempel för att avgöra skillnaden mellan vrickat och delvis rubbad delen är axeln. ? När en person känner att hans axel slags hoppat ur eller helt enkelt lösa inuti, är det bara delvis störningen. ? Å andra sidan, när axeln ser så på sin plats, och det verkar som om benet helt kom ut ur led, då de flesta förmodligen lider av en total förskjutning. ? Den andra stora skillnaden mellan förskjutning och partiell störningen är behandlingen. ? Större delen av tiden, kan den partiella störningen behandlas av kiropraktorer. ? Dessa terapeuter skulle vanligtvis bara flytta lederna på plats med rätt mängd av korrigerande kraft. ? När total förskjutning sker, kan det kräver omfattande reparationer som operationer, särskilt om det finns förhållanden som tyder på brott på ben.Dessutom är subluxation eller partiell störningen bara en felaktig placering av benen på lederna som resulterar till onormala nervtryck, vilket i sin tur resulterar i smärta. ? Störningen är helt enkelt den totala frånkoppling av benet från leden. ? Korrekt diagnos bör genomföras till fullo fastställa omfattningen av skadan och att ha rätt behandling för det drabbade området.

Sammanfattning:

1. Partiell luxation kallas också subluxation som är en ofullständig separation av ben från leden medan störningen är total separation av ben från leden.
2. Partiell luxation behöver bara behandling av en läkare eller en kiropraktor för att rätta till det medan störningen kan behöva ytterligare behandlingar som operationer eller terapi för att rätta till det.