Skillnaden mellan Smooth endoplasmatiska nätverket och Rough endoplasmanätetSmooth endoplasmatiska nätverket vs. Rough endoplasmanätet

Endoplasmatiska retiklet, eller ER, anses vara en organell som komponerar de delar av cellen. Cellen är den funktionella enheten för varje kropp. Det kan vara den minsta enheten, men det 'är den struktur som varje organ i kroppen består av, och utan it-system i kroppen vann' t har sina funktioner och strukturer. ER består av ett kommunicerande nätverk av tubuli, cisternae, och vesiklar och kan ses i eukaryota celltyper. En eukaryotisk cell är innesluten av ett membran och har en bestämd bunden kärna. Den har två typer, Smooth endoplasmatiska nätverket, eller SER, och Rough endoplasmatiskt retikulum eller RER. Båda delar samma betydelse i cellen 's funktion.

Den huvudsakliga skillnaden mellan SER och RER är i sin struktur. Grov endoplasmatiska retiklet är den typ av ER som består av en grov yta och utseende. Detta beror på det faktum att den har en nit av ribosomer som ger RER den grova fa? Ade medan Smooth endoplasmatiska nätverket 't har denna typ av struktur är inbäddad i det som ger det den släta faner att det besitter. De ribosomer don 't faktiskt permanent fästa sig till grov endoplasmatiska nätverket. Därför är de fästa till RER endast under proteinsyntesen. Subtyp av ER är sarkoplasmatiska retiklet. Det är en typ av Smooth endoplasmatiskt retikulum som är beläget i tvärstrimmig och glatt muskulatur. SER, å andra sidan, har förmågan att transportera de tillverkade proteinerna till andra delar av cellen och till och med utanför cellen.

Eftersom RER har ribosomer som syntetiserar protein, har också förmågan att producera insulin i fallet med pankreasceller för vita blodkroppar eller leukocyter som är ansvarig för bildandet av antikroppar. Slät endoplasmatiska retiklet har en liten del i ER men har en mycket framträdande roll i vissa celler, såsom binjurebarken, lever och muskler.

RER producerar två typer av proteiner; aminosyror och polypeptider från cytosol, som är den mellanliggande fluiden i cellen. Den producerar proteinet för att ge ämnet sekretoriska vesikler, Golgi organ, växt vakuoler, endosomer, lysosomer och för sig medan SER har flera funktioner för metaboliska processer i kroppen genom att tillföra ytan lokal för enzymet åtgärder för att förekomma och funktioner som lagrings plats för ett antal viktiga enzymer.

Vid efter syntesen av protein perioden, tjänar RER som kvalitetschef. Det är ansvarig för att kontrollera kvaliteten på protein den producerar, och i fall att dess resultat är defekta, då i så fall har kapacitet att avvisa felaktig vikning makeup av proteiner. Alternativt är SER mycket användbara i läkemedel avgiftning. Receptorerna infästning på cellmembranet av proteiner och protein förpackningar för transport är några av de många viktiga faktorer för SER. Det spelar ingen 't helt enkelt leverera protein men också reglerar det.

RER kan överföra den syntetiserade produkten, protein, till Golgi organ för vidareutveckling från den plats där proteinet kommer att distribueras till de nödvändiga områden, och det hjälper lagra upp mineraler som kalcium. Omvänt är SER strukturen ansvarig för befriande kalcium under sammandragning av musklerna.

Sammanfattning:1. endoplasmatiska retiklet, eller ER, har två typer; Smooth endoplasmatiska retiklet, eller SER, och Rough endoplasmatiskt retikulum eller RER. Båda delar samma betydelse i cellen 's funktion.

2. Huvud skillnaden mellan SER och RER är i sin struktur. Grov endoplasmatiska nätverket är den typ av ER som består av en grov yta och utseende medan Smooth endoplasmatiska nätverket 't har denna typ av struktur inbäddad i det som ger det en smidig faner som det besitter.

3. RER har förmågan att producera insulin i fallet med pankreatiska celler och för vita blodkroppar, eller leukocyter, och den är ansvarig för bildningen av antikroppar. Smooth endoplasmatiska retiklet har en liten del i ER men har en mycket framträdande roll i vissa celler, såsom binjurebarken, lever och muskler.

4. RER producerar proteinet för att ge substansen till sekretoriska vesiklar, Golgi organ, växt vakuoler, endosomer, lysosomer, och för sig själv medan SER har flera funktioner för de metaboliska processer i kroppen.

5. Vid den efter syntesen av protein perioden, tjänar RER som kvaliteten styrningsledaren. Alternativt är SER mycket användbara i läkemedel avgiftning.