Skillnaden mellan kvinnliga och manliga hjärnorKvinnliga försökspersonerna jämfört Manliga Brains

De manliga och kvinnliga könen har länge varit differentierade. De har alltid varit ämnena i debatten sessioner i årtionden. Storleken av hjärnan skiljer sig också från en person till en annan. I vanliga vuxna, väger hjärnan i genomsnitt 11-12 procent mer hos män än den vanliga hjärnans vikt kvinnor. Kvinnor 'huvuden är två procent mindre än män' s. Detta är på grund av den stora fysiska uppbyggnaden av den manliga könet. Hanar har större massa i fråga om musklerna. Därför män har också en större kropp ram som kräver mer hjärnceller att ha makt över dem. Denna information inte nödvändigtvis rekommenderar att kvinnor är mindre smarta än män på grund av storleken på hjärnan. Storlek spelar ingen roll när det gäller intelligens person. Det är den totala procentandelen av hjärnan 's funktion som bestämmer IQ nivån hos en person.

Kvinnor har fyra procent färre hjärnceller än män. När det gäller vikt, män har mer än 0,1 kg. av hjärnvävnad. Dessa uppgifter kan ligga till grund varför kvinnor är mer benägna att ha demens, såsom Alzheimers 'sjukdom, än män. Även om de två könen kan förlora ekvivalenta mängder av hjärnceller på grund av sjukdom, den funktionella resten för män är större än den stora mängden av hjärnceller närvarande i båda könen. Detta skulle kunna förhindra ett antal funktionsnedsättningar. Cellular bilagor av män innehåller fler nervceller i hjärnbarken, medan det för kvinnor, har de skapat neuropil, eller synapser, bland cellkroppar som är består av axoner och dendriter. Dessa strukturer tillåter kommunikation att resa inom hjärnceller.

Corpus callosum sägs vara större hos kvinnliga hjärnor, vilket tyder på kvinnor kan transportera information från vänster och höger halvklot snabbare än män. Hanar har fler hjärn kontroller i sin vänstra hjärnhalvan, medan kvinnor har större reglage i vänster och höger hörn av hjärnan. Hypotalamus reglerar det autonoma nervsystemet. En person upptäckte att mängden av en viss kärna i en människa 'hjärna är dubbelt så vanlig storlek i raka män än kvinnor och homosexuella män. Detta kan vara en grund för den biologiska differentiering mellan heterosexuella och homosexuella män.Det finns två områden i samband med språk. De två områden i hjärnan är de temporala och frontala lober. Dessa områden innehåller Wernicke och Broca 's områden. Dessa strukturer är tydligt större hos kvinnor. Förklarar det faktum att kvinnor är överlägsna när det gäller språk än män. Den manliga' dominerande del av hjärnan för språket den vänstra hjärnhalvan . För kvinnor, kan de använda båda sidor i enlighet med när det gäller att språk som ger dem en stor fördel. Om en kvinna upplever en attack av stroke, om den mest drabbade delen är den vänstra delen av hjärnan, då hon kommer att behålla några språkfunktioner som kommer från den högra hjärnhalvan. Det limbiska systemet i hjärnan är större hos kvinnor än hos män. Den här funktionen ger honor många fördelar och tillkortakommanden. När en person har en större limbiska systemet, är denna person mer medvetna om sina tankar. De kan uttrycka sina tankar bättre än män.
Sammanfattning:

1. I vanliga vuxna, väger hjärnan i genomsnitt 11-12 procent mer hos män än den vanliga hjärnans vikt kvinnor.
2. Kvinnor har fyra procent färre hjärnceller än män.
3. När det gäller vikt, män har mer än 0,1 kg. av hjärnvävnad.
4. corpus callosum sägs vara större hos kvinnliga hjärnor som indikerar honor kan transportera information från vänster och höger halvklot snabbare än män.
5. De två områden i hjärnan är temporala och frontala lober. Dessa områden innehåller Wernicke och Broca 's områden. Dessa strukturer är tydligt större hos kvinnor.
6. Hypotalamus reglerar det autonoma nervsystemet. En person upptäckte att mängden av en viss kärna i en människa 'hjärna är dubbelt så vanlig storlek i raka män än kvinnor och homosexuella män.