Skillnaden mellan ägglossning och periodÄgglossning vs Period

Den kvinnliga reproduktiva systemet har två huvuddelar, livmodern och äggstockarna. Vaginala och livmoder urladdningar produceras i livmodern, och det är också där som det befruktade ägget utvecklas till ett foster och växer medan äggceller produceras i äggstockarna.

Äggstockarna är också ansvarig för produktionen av ägg eller äggceller och hormonella sekret. De ligger nära väggarna i bukhålan, en på vänster sida och den andra på den högra. Ägglossningen inträffar när ägg eller ägg i äggstockarna. Det är en återkommande process där mogna äggblåsor delas och utlopps ägg eller ägg. Under ägglossningen är ett moget ägg släpps ut från äggstocken redo att befruktas. Om det inte finns någon befruktning, är livmoderslemhinnan skjul och blod kommer att som uttöms ur kroppen.

Detta är känt som en kvinna 'månatliga menstruation, även känd som en period. Period eller menstruation kan vara öppen eller dold. Covert menstruation är när livmoderslemhinnan resorberas av kroppen och upplevs av de hondjur av andra däggdjursarter.Mänskliga honor uppleva öppen menstruation eller en period. Blödningar förekommer i livmodern och går ut genom slidan i vad som är känt som en månatliga menstruationsflöde. En vanlig menstruation eller varar vanligtvis från två till åtta dagar från och med den första dagen av menstruationer tills det tar stopp. Blödningen startar långsamt sedan gradvis ökar och sedan minskar efter några dagar. Under sin tid, kan en kvinna känna smärta, huvudvärk, kramper, och känslomässiga störningar. Kvinnor känner sig vanligtvis ovanligt trött, obekväma och erfarenhet humörsvängningar.
Menstruationscykeln tar 28 dagar och ägglossningen inträffar under den 14: e dagen i menstruationscykeln. Under denna tid en kvinna kommer att uppleva mindre smärta och har en förhöjd känsla av lukt och sexualdrift.
Medan ägglossning förekommer naturligt, kan det induceras. Kvinnor som har oligomenorré, ett tillstånd vari menstruation händer sällan, det kan behandlas med inducerad ägglossning. Den används också för in vitro fertilisering.

Sammanfattning:

1. ägglossning är den process där ägg eller ägg produceras i äggstockarna, medan en period eller menstruation är den process där obefruktade ägg och livmodern fodret släpps ut från kroppen.
2. Båda är en del av en kvinna 's 28-dagars menstruationscykeln med ägglossningen inträffar den 14: e dagen och den period som förekommer några dagar senare när äggen inte är befruktade.
3. menstruation eller varar vanligtvis från två till åtta dagar medan ägglossningen varar från fem till sex dagar.
4. Ägglossning sker när ägget eller ägg frigörs från äggstockarna. Om den befruktas av spermier, kommer den att bilda ett embryo som kommer att utvecklas till ett foster och slutligen till en baby medan en kvinna 's period inträffar när ägg eller ägg inte befruktas orsakar det att släppas ut från kroppen i form av blod.