Skillnaden mellan Aneurysm och StrokeAneurysm vs Stroke

Aneurysm orsakas av utbuktning av ett lokalt område av ett blodkärl. ? Utbuktningen eller ballong av fartygen vanligtvis finns längst ner eller basen av hjärnan i det område som kallas kretsen av Willis. ? Aortaaneurysm finns i vänster kammare i hjärtat. ? En stroke, dock hänvisas till tidigare som cerebrovaskulär olycka som kommer att orsaka försvagning av hjärnans funktioner till stor del på grund av bristande blodtillförsel till hjärnan. ? När området påverkas, det leder till oförmåga av hjärnan för att skicka ut signaler till de andra delarna av kroppen för att den skall fungera på rätt sätt. ? När det gäller behandlingen, är en stroke ofta ses som ett första fall nödsituation medan ett aneurysm är inte, om inte, naturligtvis, bula venerna spricker och kommer att orsaka inre blödningar. ? I själva verket experter säger att för vissa slag för att förekomma, har ett aneurysm att brista för att orsaka den.

Aneurysm klassificeras i allmänhet enligt den typ den har. ? Ett exempel skulle vara sant eller falskt aneurysm typer. ? De verkliga typerna är när de inre skikten av blodkärlet har utbuktande ut inom ramarna. ? I denna typ, är den inre aneurysm oftast omgiven av inre skikten. ? De falska typer är de som inte i första hand med den distorsion jämfört med de verkliga sådana. ? En annan typ av klassificeringen för aneurysm skulle enligt dess morfologi. ? Detta innebär att det kan vara antingen genom fusiform, som är en smal cylinder och en ??? saccular ???, som har formen av en säck. ? Andra klassificeringar för tillståndet skulle vara på plats och den bakomliggande orsaken. ? Villkoret för en stroke, å andra sidan, är endast indelas i två typer, som är den ischemisk stroke och hemorragisk stroke.En annan största skillnaden mellan de två är att en aneurysm kan äga rum i flera områden i den mänskliga kroppen. ? Dessa områden inkluderar en väsentlig artären från hjärtat, hjärnan, i benet området bakom knät, tarmen och artären i mjälten område i systemet. ? Under tiden kan en stroke endast ske på en del av den mänskliga kroppen, vilket är hjärnan. ? När det gäller symptom skulle aneurysm ofta visa smärta och svullnad på den drabbade delen eller delar av kroppen medan en stroke skulle vanligtvis tyder på domningar och svaghet i ena sidan av kroppen. ? När det gäller behandling, det har den chans till återhämtning när en aneurysm diagnostiseras innan det spricker efter? kirurgiska ingrepp. ? Å andra sidan, är slaget endast behandlas med sjukgymnastik när personen redan påverkas med det.

Sammanfattning:
1. En aneurysm orsakas av ballong av blodkärlen i hjärtat eller i hjärnan medan en stroke orsakas av brist på blodflödet till hjärnan.
2. Ett aneurysm är vanligtvis klassificeras enligt olika typer som dess plats eller bakomliggande sjukdom, medan en stroke har bara två typer.