Skillnad mellan man och kvinnaMan vs kvinna

Varför män och kvinnor reagerar olika när de ställs inför samma situation eller problem? Varför en kvinna gråter lättare än en människa? Skillnaden mellan en man och en kvinna först manifesteras genom närvaro eller frånvaro av

Y-kromosomen under befruktningen och blir mer uppenbart när de växer och utvecklas.
Fysiskt, en man och en kvinna är mycket påtagligt annorlunda. Män byggs större, tyngre och längre än kvinnor. I det gamla samhället, när man 's överlevnad berodde på hans förmåga att dämpa sina naturliga fiender och fiender, män är mer dominerande än kvinnor. Deras kroppar är utformade för fysisk konfrontation. Deras muskler är starkare, deras skallar och skinn är tjockare, och deras armar och ben är byggda för att göra det möjligt för dem att bära tunga laster. Dessa är de mest uppenbara skillnaderna mellan de två könen.

Det finns andra mindre uppenbara skillnader, men, och denna gång kvinnor har en fördel gentemot män. Kvinnor är bra på multitasking och att skapa lösningar som verkligen fungerar eftersom de har tillgång till båda sidor av deras hjärnor och använder även icke-verbala signaler för att lösa problem. Män, å andra sidan, använda den vänstra sidan och ta på uppgifter och problem i taget.

Denna skillnad i hjärnan är också anledningen till att män har bättre matematiska förmågor på grund av deras större sämre parietal lobule än kvinnor medan kvinnor är mer kompetenta i språket än män eftersom de har en större Broca 's område och Wernicke' s område än män.Män och kvinnor är också mottagliga för olika sjukdomar eftersom de använder olika sidor av deras hjärnor. Män tenderar att ha språkproblem och är känsliga för autism, ADHD och Tourettes 'syndrom medan kvinnor är mer mottagliga för depression och ångest.

Kvinnor är mer emotionella och känsligare än män. De är mer bekväm med att kommunicera och intim utbyte av erfarenheter och perspektiv medan män är mer bekväm med gemensamma aktiviteter som är aktiva och fysisk såsom sport och konkurrens. När man står inför en stressande situation, män antingen slåss eller fly från den. Kvinnor tenderar att fokusera på att ta hand om sig själva och dem de älskar för att skapa ett band som kommer att bidra till att lugna sina känslor. Dessa reaktioner har att göra med manliga och kvinnliga könshormoner.

Sammanfattning:

1. En man är en manlig människa medan en kvinna är en kvinnlig människa.
2. En man har en större kropp, större benstomme, starkare muskler och tjockare hud och skalle medan en kvinna har en mindre kropp och benstomme, svagare muskler, och har tunnare hud och skalle.
3. Män tenderar att använda vänster sida av deras hjärnor medan kvinnor använder både vänster och höger sida av deras hjärnor med rätt är mer dominerande.
4. Män är mer bekväm med fysiska aktiviteter såsom sport medan kvinnor är bra på att kommunicera och dela sina erfarenheter.