Skillnaden mellan röd och gul benmärgRött vs Yellow Bone Marrow

Blod är en mycket viktig del av den mänskliga kroppen. Det är mycket viktigt för människan 's överlevnad eftersom det har många funktioner. En av de viktigaste rollerna i en väl fungerande människokroppen förse kroppen med syre och näringsämnen. Det bidrar också till att avlägsna från kroppen av avfall som som koldioxid och mjölksyra.

Det hjälper kroppen att läka sig själv genom koagulering, kropp pH, temperaturreglering, transport av hormoner, och överföringen av signaler om det finns vävnadsskador. Det har också immunologiska funktioner genom sina vita blodkroppar och antikroppar.

Blod görs i benmärgen genom processen av blodbildningen. Benmärg är en flexibel vävnad som kan hittas inuti den ihåliga av benet. Bortsett från dess funktion som en producent av blodceller, är det också en viktig del av det lymfatiska systemet.

Det finns två typer av benmärg; röd benmärg och gul benmärg. Vid födseln är en man 's benmärg alla röda. Som han åldrar, mer av den röda benmärgen omvandlas till gult. Röd benmärg finns i platta ben såsom höftbenet, bröstbenet, skalle, revben, och skulderbladen. det är det viktigaste benmärgen hos kroppen, som producerar alla röda blodkroppar, vita blodkroppar och blodplättar som kroppen använder. det kommer att fortsätta att fungera tills ålderdom ge kroppen med hemoglobin som transporterar syre i hela kroppen.Gul benmärg, å andra sidan, kan hittas i det ihåliga inre av långa ben, såsom ben och armar. Det består av fettceller som har en viktig funktion i kroppen. Den fungerar som kroppens 'naturliga energi och blod reserv. Om kroppen utsätts för extrem hunger, den gula benmärgen kommer förse den med den energi den behöver för att överleva. Vid extrem blodförlust, den gula benmärgen kan omvandla sig till röd benmärg.
Konverteringen tar en till två timmar, och kroppen kommer att ha röda benmärgen att upprätthålla sig själv. Den gula benmärgen fungerar i nödsituationer för att hjälpa kroppen att överleva blodförlust.

Sammanfattning:

1. Röd benmärg är benmärgen som producerar röda blodkroppar, vita blodkroppar och blodplättar, medan den gula benmärgen producerar fettceller.
2. Red benmärg hjälper kroppen i sina dagliga funktioner medan den gula benmärgen hjälper kroppen att överleva extrema fall av hunger och blodförlust.
3. Röd benmärg finns i platta ben såsom höftbenet, skallen och revbenen medan gula benmärg kan hittas inuti den ihåliga långa ben som benen i armar och ben.