Skillnaden mellan Meteor och MeteoriteMeteor vs Meteorite

Oavsett om du 'är fortfarande i skolan eller redan arbetar, en av de mest intressanta ämnen som du någonsin kommer att stöta är meteorer och meteoriter. Men vill du verkligen veta skillnaden mellan de två?

Även kallade stjärnfall, fallande stjärnor och meteoriter, meteoriter är skräp som anses vara en del av solsystemet. När meteor når jorden 'atmosfär, är det kallas en meteor, men om det överlever konsekvenserna och träffar marken, är det redan kallas en meteorit. Du kanske redan har hört talas om meteorskurar, ett populärt exempel på detta är den Leonid meteorregn. Detta skådespel på himlen är definitivt något att förundras över, och de förekommer regelbundet.

Å andra sidan, är en meteorit ett föremål som har sitt ursprung i yttre rymden. Som tidigare nämnts, kan det redan kallas en meteorit om en meteor kommer in i jorden 'atmosfär, och sedan träffar marken.

Vilka andra distinkta skillnader gör dessa två har? Eftersom meteorer i form av brinnande stenar från yttre rymden, vilket kan ses strimmor över himlen, de flesta av dem faktiskt bränna upp innan du trycker på jorden. I vissa fall, meteorer avleda bort jorden 'atmosfär och gå tillbaka ut i rymden. Emellertid är säker destination meteoriter jorden' yta. Meteoriter är stenar som ibland består av trasiga bitar av planeter, eller de kan vara delar av kometer.

Om meteorer bränner stenar, meteoriter innehåller några metall, magnetiska element och nickel. De tre grundläggande typer av meteoriter inkluderar:

1. Aerolite C som ser ut som vanliga stenar.

2. Siderites eller järn meteoriter C som är mycket tung.3. Siderolites eller järn stenig meteoriter C som är den ovanligaste slag, och innehåller nästan en halv-och halv procent av järn och sten.

När det gäller deras storlek, kan meteorer vara för liten för att överleva deras flykt till jorden, det är därför de antingen bränna upp eller studsa tillbaka, medan meteoriter är typiskt större i storlek, och det är därför de överlever typiskt flygningen och landa på jorden 's yta.

Sammanfattning:

1. Meteors är skräp anses vara en del av solsystemet, och de kan antingen bränna upp, slog i marken eller avleda från jorden 'atmosfär, medan meteoriter är meteorer som träffar ytan av jorden efter deras flykt.

2. Meteors bränner stenar, medan meteoriter innehåller en kombination av metall, magnetiska element och nickel.