Skillnaden mellan klor och kloridKlor vs Klorid

Elementen omkring oss har olika funktioner. Dessa är mycket viktiga i våra liv och i förekomsten av andra organismer såsom växter och djur. Varje element har sina fördelar och nackdelar när mängden taken överskrids.

Dessa element omkring oss används ofta för tillverkning av produkter för olika områden av ockupation, organismer, och så vidare och så vidare. Två av de mest använda element är klor och klorid. Låt oss undersöka skillnaderna.

Klorid är ett mineraltillskott medan klor är en gas. Klor i elementär form är mycket skadligt om det inte tar form i den verkliga världen eftersom kombinationen av dess reaktivitet 't tillåta det att existera även om detta kan göras, men med en kombination av andra element.

Chloride kommer som en biprodukt av klorföreningar såsom koksalt eller NaCl i samband med andra elektrolyter om det kan vara kalium, magnesium eller natrium som är mycket behövs av kroppen.

Klorid som ett mineral som också är mycket som behövs av kroppen. Klor, å andra sidan, används i rengöringsprodukter för att desinficera och rena kläder och pooler som vi alla känner av.Klorid mycket behövs av kroppen, eftersom det 'är en av de viktigaste mineraler som kan hittas i våra kroppar. Människor rekommenderas att konsumera 750-900 mg. Klorid varje dag. Brist på klorid kan leda till ett tillstånd som kallas hyponatremi vilket inkluderar:. muskelsvaghet, aptitlöshet och letargi Överskott klorid intag kan leda till hypernatremi och symptom kan inkludera vätskeretention och högt blodtryck.

En måttligt intag av salt bör vidtas för att balansera detta mineral som en stor jon inuti våra kroppar.

Sammanfattning:

1. Chloride är ett mineraltillskott medan klor är en gas.
2. Klor i elementär form kan inte hittas omkring oss medan klorid kan hittas i tabellen salter.