Skillnaden mellan agaros och SepharoseAgaros Vs Sepharose

Agaros och Sepharose är två mycket tekniska termer som du don 't höra så ofta. Dessa ord verkar komma ut direkt från labbet. Faktum är att de verkligen göra! Men tala om skillnaderna mellan de två ISN' t så svårt alldeles särskilt om du kommer att veta vad dessa poster egentligen är.

Är du bekant med en gel? För att du är. Icke desto mindre är den renaste agaros i form av ett pulver. Det praktiskt taget inte löser sig i vatten om det inte förs till en koka. Resultatet är en kemisk reaktion som leder till polymerisation. I lekman 's sikt är detta det samma som gelbildande eller när vissa sockerpolymerer (partiklar) fastnar starkt till varandra för att bilda en sorts fast (halvfast) material. Detta är hur Jello eller geler görs. Och fasthet Jello kommer att bestämmas av agarosen innehållet hälls. Självklart, ju mer agaros material som tillsätts till kokande vatten desto svårare det gelliknande materialet blir.

Agaros är faktiskt en typ av sockermolekyl kedja som härrör från vanliga sjögräs. Dubbat som en hemlig ingrediens med många kommersiella och kulinariska användningsområden, agaros har tillverkats med många variationer eller kvaliteter som behandlas strikt gör de flesta av dessa material ganska dyr. Det sägs att en 500 g flaska agaros kan kosta så mycket som $ 200.

I kulinarisk konst, är agaros används för att göra många orientaliska rätter som Mizuyokan i Japan och Gulaman i Filippinerna. Ändå är det populärt används inom det vetenskapliga området som medium att odla vissa celler och bakterier att upptäcka ut sjukdomar som vägen röd agar används på petriskålar och även i många gelelektrofores tekniker. Det är så populär i labbprocesser på grund av dess porösa natur som gör det ett idealiskt medium i övervakningen av rörlighet vissa mikroorganismer.Sepharose är också en annan polymer såsom agaros men något skiljer sig eftersom det är mer beaded i formen. På grund av dessa, många forskare säger att Sepharose är en bättre polymer när den används i affinitets arbete jämfört med agaros. Men många skulle komma att bestrida ett sådant påstående eftersom de två sägs vara funktionellt likvärdiga.

Sepharose faktiskt har varumärkes av Amersham Biosciences (GE Healthcare) och används för att utveckla innovationer i samband med hälso- och sjukvård. Omvänt är agaros en något mer allmän term som hänför sig till en blandning av polysackarider (annars känd som agar). Av de två typerna av polysackarider i blandningen (neutral och de laddade sådana), är den senare avlägsnas i Sepharose genom en unik reningsprocessen.

1. Ren agaros är pulverform medan Sepharose är mer pärlstav struktur.
2. Agaros är en mer allmän term för en typ av polysackarid polymer medan Sepharose är en varumärkesterm av GE Healthcare.