Skillnaden mellan destillerat vatten och kokt vattenDestillerat vatten vs kokt vatten

Destillerat vatten och kokt vatten är två produkter i två helt olika vattenprocesser. Både kokt vatten och destillerat vatten är involverade med de flytande och gas tillstånd vatten.

Destillerat vatten produceras efter en serie av komplicerade steg och förfaranden. Processen innefattar kokande vattnet tills allt vatten förvandlas till ånga. Ångan kondenseras därefter och transporteras till en annan behållare, där den återfår sin flytande form från dess gasform. Destillerat vatten anses också rent och säkert att dricka. Nackdelen med denna typ av vatten är att det har en mild smak med några näringsmässiga fördelar eftersom processen utrotar alla ämnen i vattnet. Bortsett från att dricka, destillerat vatten används också för forskning och experiment.

Som rent vatten, har destillerat vatten inga föroreningar, mikroorganismer, föroreningar, eller ett uns av näringsämnen i det. Destillationsprocessen elimineras alla element i vattnet. Detta inkluderar mineraler, bakterier, bakterier, virus, tungmetaller, salter och andra saker. Listan över näringsämnen som destillerat vatten saknar innefattar små mängder av näringsämnen som kalcium, natrium, kalium och fluor. Destillerat vatten används vanligtvis för att dricka konsumtion och forskningsändamål som experiment. Destillation sker vanligtvis i laboratorier där det finns specialutrustning för ändamålet. Själva processen kan ta ett par timmar eftersom det finns många steg, och vattnet måste kondenseras tillbaka till sin flytande form.

Å andra sidan, är kokt vatten vatten kokades under 15 minuter och når temperaturen av 100 grader Celsius eller 212 grader Fahrenheit. Kokning av vatten är det första steget i destillationsprocessen. Kokande vatten är bara en snabb steg för att rena vatten. Det dödar alla mikroorganismer som bakterier, virus och bakterier, men det lämnar föroreningar och näringsämnen bakom. Denna typ av vatten används vanligen för akut vattenrening eller som en metod för desinfektion vatten på landsbygden eller i översvämmade situationer. Det huvudsakliga målet är att ha vattnet tillräckligt bra för dricksvatten och rengöring.Jämfört med destillation metoden, processen för att koka vattnet tar bara en kort tid. Kokt vatten har även en 'smak', eftersom mineraler eller hur 't bort från vattnet själv. Annat än att dricka ändamål, kokande vatten används också som en förberedelse och huvudsakliga metoden för matlagning i många recept. Kokande vatten görs oftast i vatten -baserade rätter som kräver lager eller andra vätskor som bas.

Sammanfattning:

1. Destillerat vatten är en produkt av vatten genomgår en uppsättning rutiner och processer. Vattnet värms, kokt, och förvandlas till ånga. Som en ånga, är det kondenseras tillbaka till flytande form som rent vatten. Å andra sidan, är kokt vatten helt enkelt kokande tills vattnet når sin kokpunkt. En del av vattnet övergår till ånga, medan resten förblir en vätska inuti den kokande mekanismen.
2. Jämföra processerna kommer destillerat vatten till flytande form. Den enda delen av vatten i det kokande vattnet process som faktiskt förvandlas till en annan stat.
3. Destillerat vatten har ingen 'smak' 'eftersom den är fri från allt.. Nyttiga mineraler, föroreningar och mikroorganismer 4. Kokt vatten behåller' smak 'eftersom den enda elimineras eller dödas grupp av objekt är mikroorganismerna mineraler och föroreningarna kvarstår.
5. Kokt vatten är också det första kravet för att uppnå destillerat vatten. Det är också lättare och snabbare att framställa jämfört med den senare.