Skillnaden mellan bikarbonat och bakpulverBikarbonat vs bakpulver

Bikarbonat och bakpulver är båda mycket viktiga hushålls komponenter. De kan hittas i ditt kök, och de kan användas för bakning. Båda dessa ämnen har samma element som förekommer i varandra. Dessa två substanser har kol och syre i deras formel. Dessa är bara några av de viktigaste orsakerna till varför människor förväxla dem som samma.

Bikarbonat är en kombination av olika typer av molekyler för att komma upp som en jon. Molekylerna finns i bikarbonat är: tre syremolekyler, en vätemolekyl, och en kol molekyl. Med dessa molekyler, kan det också bli en förening som har färre protoner och fler elektroner. Den kemiska formeln för bikarbonat är HCO3. Bikarbonat spelar en viktig roll i en människa 'kropp. Det upprätthåller balansen i surhetsgraden i blodet. Det buffs pH-värdet i kroppen gör blodet inte alltför sura eller alltför grundläggande. Det spelar också en mycket viktig del i matsmältnings processen i magen. det kan hjälpa kontrollera magsafter i magen efter magen är klar smälta. bikarbonat görs också genom naturen. När vatten från regn träffar berget, skapar det bikarbonatjoner. kolet cykeln är mycket viktigt, och flödet av bikarbonat gör denna cykel go.

Människor tenderar att förvirra bakpulver med bikarbonat eftersom kemisk beteckning för bakpulver är natriumbikarbonat. Bakpulver är en kristallin, ett ämne som förekommer naturligt. Denna kristallina är oftast ses i mineralkällor. Dess form är upplöst, och det är en del av mineral neutron. En annan stor användning för denna substans är som en syra bas reaktant i laboratorieexperiment. Den kan stoppa små bränder, och det kan användas för hygien underhåll. Bakpulver kan också bidra till att göra din illaluktande kylskåp luktar bättre, och det kan ta din halsbränna bort.

Dessa är definitioner av varje ämne. Med dessa definitioner, kommer det att vara lätt att påpeka skillnaderna mellan varandra. Trots att de har gott om likheter, som att ha föreningen HCO3, skillnaderna är fortfarande mycket betydande.

SAMMANFATTNING:1. Bakpulver hjälper lindra sura uppstötningar och halsbränna problem när bikarbonat håller balansen i pH-värdet i blodet.

2. bikarbonat kommer antagligen mer kemiska reaktioner jämfört med natriumbikarbonat. Detta är på grund av protonerna i bakpulver.

3. Bakpulver behöver en kemisk reaktion att brytas ned medan bikarbonat, på grund av alla sina elektroner kan lätt ha kemiska reaktioner.

4. bikarbonat kan bidra till att göra matsmältningssystemet friskare medan bakpulver kan göra ditt kylskåp luktar bättre.