Skillnaden mellan True North och magnetiska nordpolenTrue North vs Magnetic North

Tekniskt sett är miss skillnaden mellan rättvisande norr och magnetisk norr. Deklination är den term som används för att indikera att den magnetiska nordpolen är faktiskt i ständig rörelse. Detta innebär att den magnetiska nordpolen kan hittas inom ett visst intervall av sann norr, men det är inte en konsekvent avstånd från den faktiska verkliga nordpolen. Det har varit visa att glida så långt bort från den sanna nordpolen med drygt 1200 miles. Det kan också glida tillbaka och vara mindre än 200 eller 300 miles från äkta norrpunkten. Genom att kunna avgöra det nuvarande tillståndet och avstånd magnetisk nord från True North, som är beroende av kompasser att hitta sin väg, måste göra några vinkeljusteringar.

True North är vad som används när man skapar nya kartor. Dock kommer en ny karta också ha nödvändig miss information tryckt på dem för enkel referens. På detta sätt, vandraren eller sjöman vet hur långt utanför sin destination kan vara, och hur de kan anpassa sin kurs för bättre destination noggrannhet.

Magnetiska nordpolen är så flexibelt, eftersom det kommer från det järnbaserade härdsmältan, som är magnetisk. True North 't har denna flexibilitet, eftersom det är en faktisk pekade plats på land. Det är faktiskt den anvisade platsen att vara' toppen 'av världen. Som ni kan föreställa er, har det funnits många vetenskapliga tvister under århundraden till bestämma den faktiska placeringen av Nordpolen.Kompasser bygger på magnetisk information och därför spåra magnetiska nordpolen. De program som används för att programmera den ständigt populära GPS-enheter, don 't verka på magnetisk norr eller True North. Waypoints bestäms via satellit, och i själva verket styrs av regulatorer. Det är en avsiktlig felbedömning av GPS-koordinater, som rör sig på en regelbunden basis , för att förhindra att förstöra noggrannheten.