Skillnaden mellan Glycerol och glycerin



 Glycerol vs Glycerin

Glycerol och glycerin, är det verkligen en skillnad? Fler och fler människor använder dessa två olika ord som en, men de är egentligen fel?

Det kan inte vara en stor skillnad mellan de två begreppen, men det finns en klar skiljelinje mellan dem. De kan tyckas utbytbara, men en person som känner till sina föreningar vet att du kan sätta en distinktion mellan glycerol och glycerin. Allmänt känt är att de är precis samma sak. Vissa säger att termen 'glycerin' är det ord som används av vanliga människor medan experter inom kemiområdet kallar det glycerol.

Glycerin behövs för att producera glycerol. Glycerin är en kommersiell förening och är den viktigaste faktorn för att skapa glycerol. På grund av deras förhållande, är glycerol och glycerin som används nästan i samma ljus.

Carl Sheele var en att upptäcka glycerin år 1779. Glycerin är en polyol förening som används som ett livsmedel sötningsmedel, och det är bara en av dess olika användningsområden. Det används också som konserveringsmedel. Överensstämmelsen mellan glycerin är tjock men blir en gummiartad liknande substans när frysta. Glycerin är både en fuktighetsbevarande (hjälper till att dra fukt på huden och det är därför det används för body lotion), och ett uppmjukande (hjälpmedel i stabilitet fuktnivåer).

Glycerol är en komponent av fett och är en färglös förening. Det är oftast används i vinframställning genom att lägga till en söt smak till vinet på grund av sin söta karaktär. Det är ett idealiskt alternativ för socker eftersom det har bara cirka 27 kalorier per tesked. Andra användningsområden, bortsett från att vara ett naturligt sötningsmedel, är det också fungerar som ett förtjockningsmedel, ett lösningsmedel och ett konserveringsmedel. Glycerol är ett resultat av tillverkningen av tvål, biodieselbränslen, och raffinerad vegetabilisk olja. Eftersom det är låg toxicitet, är glycerol ofta används av olika tillverkare.

Glycerol och glycerin finns vanligen i dag till dag produkter, såsom mat, mediciner och kosmetika.

Andra viktiga skillnader mellan glycerol och glycerin är de produkter de används för. Till exempel, är glycerin den som ansvarar för texturen hos glassprodukter och hjälper till att minimera den mängd socker som används också. Glycerol är den komponent som används för att forma kroppen av läkemedel, såsom hostmediciner (dess tjocklek) och i hudkrämer. Glycerin används också för att producera tandkräm som hjälper till att upprätthålla den blanka funktionen av tänderna. Som för medicinska ändamål, hjälper glycerol i att minska svallningen av människor 's hjärnor, i synnerhet i fallet med hjärnblödning. En glycerol suppositorium är mycket hjälp för att bota förstoppning.

Den amerikanska Dietetic Association sätter glycerol under kolhydratgrupp när de används i livsmedelstillverkning. Glycerin, å andra sidan, är mer sannolikt att kategoriseras under socker på grund av dess densitet.

Även om de har sina olikheter, glycerin och glycerol båda definieras som anslutnings kemikalien i fetter på grund av sin kemiska struktur. Med all denna information, är det nu enklare att skilja mellan de två orden.



Sammanfattning:

1. Glycerol och glycerin finns vanligen i dag till dag produkter, såsom mat, mediciner och kosmetika.

2. Glycerin behövs för att producera glycerol.

3. På grund av deras förhållande, glycerol och glycerin används nästan i samma ljus.

4. Glycerin är både en fuktighetsbevarande (hjälper till att dra fukt på huden och det är därför det används för body lotion), och ett uppmjukande (hjälpmedel i stabilitet fuktnivåer).

5. Glycerol är en komponent av fett och är en färglös förening.

6. Glycerol är ett idealiskt alternativ för socker eftersom det har bara cirka 27 kalorier per tesked.

7. Eftersom det är låg toxicitet, är glycerol ofta används av olika tillverkare.