Skillnaden mellan CFM och SCFMCFM vs. SCFM

I riket av måttenheter finns många faktorer att ta hänsyn till. Det finns de så kallade SI-enheter, och å andra sidan finns det de icke-SI-enheter. Två mycket tekniska enheter för gas är SCFM och CFM. Fortsätt att läsa för att lära sig mer om de två.

SCFM är helt känd som standard kubikfot / (per) minut. Det visar gas 'volymflödet när de placeras i en kontrollerad miljö. Standard temperatur, standardtryck och även en standardiserad relativ fuktighet Denna standardisering ger vika för mätning av (massflödeshastigheten) massan av en sak eller substans som färdas genom en viss yta i en specifik tidsenhet. det måste dock göras känt att de normer som faktiskt kan variera från plats till plats. det finns fortfarande ingen tydlig grupp konsensus för att bestämma vad 'världsstandard' egentligen är. för temperatur kan variera, liksom 68? F, 0? C, 15? C eller 20? C, bland andra. För tryck kan den vara 14. 73 psia, medan andra accepterar 14. 696 psia. Dessa variationer kommer att bli mer uppenbart när du reser, låt 'oss säga från Amerika till Europa, där du kommer att se att USA' s temperaturstandard är 60 till 70? Fahrenheit och i Europa kommer det att bli 0? C. notera, detta är inte alltid fallet. Dessa värden är bara den mest använda. resultatet är en varierande svar på volymetriska flödeshastigheter. Om man använder temperaturen 0? C medan den andra beräknar ekvationen med 60? F, kommer deras svar verkligen vara annorlunda.

Begreppet CFM eller kubikfot / (per) Minute, är också förvirrande. Fram till detta datum, det finns ingen övergripande definition som beskriver vad en CFM egentligen är. Det är den luftvolym som inträffar vid en exakt temperatur eller tryck.I den enklaste form, här '. S hur du kan föreställa skillnaden mellan SCFM och CFM Detta är situationen: när du har en luftballong som' s en ft3, och du också råkar vara belägen i ett varmt rum med en relativt högt tryck; när du kommer ut flödeshastigheten kommer att handla om en CFM. Men vad som händer är ballongen faktiskt expanderar när den anpassar sig till miljöförhållanden utanför, som är mest sannolikt närmare den normala skattesatsen. I detta fall, kan den volymetriska flödeshastigheten uppfattas som 3-4 SCFM. De båda åtgärderna kan utnyttjas omväxlande, men det 'är bättre att använda SCFM i de flesta typer av industrier, eftersom det kan också berätta värdena för temperatur och tryck.

1. CFM är kubikfot per minut, medan SCFM är standard kubikfot per minut.