Skillnaden mellan studier och experimentStudie vs Experiment

Orden 'studie' och 'experiment' är ofta missbrukas av studenter. Skälet till denna är att 'studera' hade varit synonymt med någon strävan där intelligens, observation, och flera andra metoder var inblandade. Till detta, har experiment betraktats som en annan form av studien.

Studien är sökandet efter mer kunskap. Man kan studera genom att bara läsa ett stycke av material som bär en del användbar information. Du kan också studera genom att memorera, med hjälp av direkt observation, och göra en del efterforskningar, undersökning och utredning för mer noggranna typer av undersökningar. I den akademiska fältet, när man nämner begreppet 'studera' är det ofta tolkas vara densamma som avhandlingen, forskning, eller något annat litterärt verk för ett visst ämne. Studier har många typer nämligen; observationell, tydligt teoretisk, och även experimentell.

Observationsstudier är lättare eftersom du bara samla in uppgifterna, spela in allt som du 've observeras, och dra ut din slutsats genom dina insamlade data. Den mest förvirrande vars experimentell studie eftersom den redan delar vissa egenskaper hos en faktisk experiment.

Även om en ganska annorlunda koncept, är ett experiment inte helt oberoende av en studie. Det beror på att när experimentera, du också göra en form av undersökning, men i en mer djupgående sätt. I ett experiment, bör det vara kontrollerade förhållanden för att du 'll försöka kontrollera om dina hypoteser är giltiga eller inte. I denna mening, experiment närmare vetenskapliga tester än akademiska eller observationsstudier.Du experimentera genom att prova något nytt som du sätter en experimentell variabel i din formel eller experimentell design. Ett exempel är när en vetenskapsman experimenterar på det mest effektiva blandning av biobränsle genom att lägga till några komponenter som ett okänt ämne. Detta kommer sedan att stämplas som den experimentella variabel.

Liksom studier, experiment fortfarande behöver intelligens och noggrann observation. Men den här gången, observation tas till en högre nivå genom att undersöka eventuella förändringar som utförts av experiment variabel. På grund av detta, experiment är uppenbarligen mer kostsamt än traditionella studier. Det är inte en överraskning att de flesta experiment görs inom laboratorier eftersom du måste se till att det 'Så mycket kontrollerad miljö Du måste också väga i begreppen etik,. Göra mer mänsklig inblandning i hela experimentella processen, och göra en del av de tuffaste uppgifter som kan verka opraktiskt om den görs genom en vanlig undersökning.

Sammanfattning:

1. Studier vanligtvis don 't kräver mycket mänsklig inblandning. Om det finns, det är bara mycket litet.
2. Experiment inkluderar en experimentell variabel i processen där du införa något nytt eller om du åstadkomma en förändring.