Skillnaden mellan Life Science och Physical ScienceLife Science vs Physical Science

Life science och naturvetenskapen är två breda kategorier inom vetenskapen. Som vi alla vet, är vetenskapen en systematiserad kropp av kunskap baserad på beprövade fakta och principer.
Skillnaderna mellan life science och naturvetenskapen kan uppdelas i en enkel förklaring. Life science är det vetenskapliga studiet av liv eller alla levande organismer medan fysisk vetenskap är studiet av icke-levande organismer.
Biovetenskap involverar studier av människor, djur och växter. Dock är psykologi som studerar beteendemässiga aspekter av levande organismer även under life science eftersom det innebär också biologiska instanser och aspekter av dessa organismer för att förklara sådana fenomen.

I naturvetenskapen det bara handlar om icke-levande ting men ibland biologiska processer ingår också att förklara det helt. Allmänna principer för naturvetenskapliga vila på teorier och lagar för att förklara varför detta sker och varför det inte.
Exempel livsvetenskapliga fältet är följande: biokemi, botanik, cellbiologi, kognitiv neurovetenskap, ekologi, genetik, hälsovetenskap, medicin, mikrobiologi, zoologi, och mycket mer, medan i fysik är: kemi antingen fysikalisk kemi, teoretisk kemi, organisk kemi, oorganisk kemi, etc; geovetenskap såsom: geologi, markvetenskap, meteorologi, och slutligen fysik.
Alla dessa områden av naturliga och naturvetenskapen har sina egna grader som kan tas i högskolor och universitet runt om i världen. Så om du älskar vetenskap och matematik så mycket, då bara välja mellan dessa för dig att uppfylla dina drömmar.Sammanfattning:

1. Life science innebär områden disciplin catering till levande organismer som vi människor medan den fysiska vetenskapen riktar sig till icke-levande organismer.
2. Life science har fler områden av disciplin än fysisk vetenskap.