Skillnaden mellan jorden och solenJord vs sön

Det finns verkligen massor av skillnader mellan jorden och solen. Vissa är ganska uppenbart, medan andra aren 't.

Jorden är en planet medan solen är en stjärna. Som en planet är jorden består av många mineraler. Det är en fast massa som är kompakt med rock. Den har en atmosfär som fungerar som en naturlig barriär av skydd mot de farliga element som kommer från yttre rymden. Således är det en plats där levande ting kan utvecklas eller bor i. Tvärtom är solen (som en stjärna) som en stor boll av gas. Det är hela tiden avger både ljus och värmeenergi på grund av atom kollision görs vid mycket höga hastigheter. Utan tvivel, kommer ett omedelbart dö genom att gå även nära solen.

I termer av fysiska dimensioner, de två skiljer sig i alla aspekter av storlek, diameter, volym och vikt bland många andra värden. Solen är approximativt 100 gånger större än jorden i termer av diameter. Detta innebär att du kan placera 100 stycken av jorden i en rak linje och anslut sedan början och slutet av denna linje för att det ska vara densamma som solen 's diameter.

Om du ska fråga hur många gånger jorden skulle passa in i solen, då mest troligt att du hänvisar till volymen. Du kan försöka föreställa sig en uppblåst stor ballong. Genom att rada upp 100 kulor som är lika diameter stor ballong sedan får du samma diameter redan. Nästa, om du försöker att fylla upp det inre utrymmet av ballongen med kulorna då måste man tänka på att stapla alla kulor inuti ballongen från upp till ned (multiplicera diameter som är 100 av 100), sida till sida ( multiplicera produkten av en annan 100), och alla andra riktningar. Det kommer att förväntas att du kan fylla på cirka en miljon bitar av kulor inuti den uppblåsta stor ballong.

Detta är också sant med solen och jorden, med den förra är liknas vid den stora ballongen och den senare är kallat marmor. Sålunda har solen 1.000.000 gånger mer volym än jorden. I detta sammanhang, på grund av den enorma storleken på solen, har det också cirka 10.000 mer yta än jorden.1. Jorden är en planet medan solen är en stjärna.

2. Jorden är en fast del av rock medan solen är mer eller mindre består av farliga gaser.

3. Solen är 100 gånger större i diameter än jorden. Det har också 1.000.000 gånger större volym än jorden, för att inte nämna, en yta som 's 10.000 mer.