Skillnaden mellan metaller och icke-metallerMetaller vs icke-metaller
Det sägs att bland de enklaste kemiska substansen fritt roaming i luften, djupt ner haven och runt om i världen, där står det faktum att de bildades i många komplexa sätt. Som socker och salt föreningar skiljer sig på kemisk sammansättning, element skiljer sig alltför på deras struktur. Dessa element innefattar allt våra ögon kan se kan grupperas och klassificeras i metaller och icke-metaller. Båda dessa har bidragit stora fördelar i vår värld 'modernisering och utveckling eftersom människor har ökat sina idéer i att använda det. Även om både användbara, metaller och icke-metaller uppenbarligen varierar på deras användning och egenskaper.

Metaller kan anses av många som hjärtat av de flesta moderna strukturer som vi ser idag. Och de flesta av dessa metaller har intensiv draghållfasthet som kan stödja tunga laster. På grund av denna egenskap kan metaller användas för att konstruera höga byggnader och enorma broar. Metaller används för att göra dessa världskriget vapen, i att göra köksknivar, och i att göra snickare 's såg. De används också för framställning av köksredskap, därför att de kan motstå eller tåla mycket höga temperaturer.

Eftersom metaller är formbara, kan de formas till alla möjliga former. De kan förvandlas till ledande trådar också på grund av sin seghet. Dessa användningar vanligen bestäms av deras egenskaper. Deras hårdhet eller dess motstånd från missbildning, hållbarhet eller motstånd mot korrosion eller rost och det 's smält- och kokpunkt är viktiga egenskaper som vi ska undersöka. Vissa egenskaper som bidrar indikerar när ett element är en metall eller inte är dess elektriska ledningsförmåga, värme ledningsförmåga och draghållfasthet. En metall såsom guld, silver, aluminium, koppar och brons har hög elektrisk ledningsförmåga och draghållfasthet.

Samtidigt, till skillnad från metaller som klassificeras som hård, formbar grundämne, ickemetaller bära dessa egenskaper helt motsatt från sina motsvarigheter. Vanligtvis är dessa element som är i form av gaser eller de spröda fasta ämnen utan lyster, är kännetecknande för en metall är polerad eller kort, är glänsande. De flesta av dessa icke-metaller är dåliga ledare av värme och elektricitet. Men dessa egenskaper hos icke-metaller är också de som förutspår deras unika användningsområden. Element i flytande eller gasform såsom kol har många användningsområden också. Kol förekommer i naturen i ren form i diamant och grafit. Dessa två ämnen som är kända allotropes av kol ger också många betydande fördelar som de av grafitfibrer vävda med plast som används för att göra tennisracketar och lätta flygplan. Kolföreningar bränns för bränsle och används för uppvärmning av bostäder och metaller. Syre, ett annat exempel på nonmetal, har visat oss att icke-metaller är så användbara som metaller. Världen idag använder syre 's hjälp att rena säkert dricksvatten. Det deodorizes luft, blekmedel växer, oljor och textilier. En del icke-metaller används också som elektriska isolatorer, i desinfektion simbassänger och som huvudingredienser i vissa insektsmedel och antiseptiska medel.Även om de uppenbarligen är olika i fråga om fysikaliska och kemiska egenskaper, metaller och icke-metaller har stora faktorer i det nuvarande samhället 's stora språng för mänskligheten. Det skulle vara mycket omöjligt om både haven' t funnits i den här världen. Så bör vi åtminstone försöka vårt bästa för att balansera och korrekt använda dessa saker eftersom det 'är vad vår värld förtjänar.
Sammanfattning:

1. Metaller och icke-metaller varierar i termer av fysikaliska och kemiska egenskaper men är lika viktiga i utvecklingen av samhället.
2. Metaller används på grund av sin hållbarhet. De är starka nog för att bygga skyskrapor, broar och andra användbara verktyg.