Skillnaden mellan allmän och droger varumärke generisk vs droger varumärke

Receptbelagda läkemedel är tillgängliga i generiska och varumärken. När man diskuterar skillnaden mellan generiska och varumärke droger, kan man se att de generiska läkemedel är en kopia av droger varumärke.

Varumärket läkemedel är de läkemedel som har forskat och formulerats av en viss läkemedelsföretag. Denna läkemedelsföretag kommer att ha patent varumärket droger och kan inte säljas av andra företag. Efter en viss tid, kommer in i varumärket drog det offentliga rummet. När den kommer in i public domain, är andra företag tillåts att tillverka läkemedel. De kan inte använda samma varumärke, men kan säga att det är den generiska versionen av läkemedlet.

En av de viktigaste skillnaderna som ses mellan droger varumärke och generiska läkemedel är i kostnaden. De generiska läkemedel kommer billigare än märkes varumärken. Många av droger varumärke kan kosta ungefär tre gånger den generiska versionen. Detta beror på att apoteksföretag har tillbringat en hel del pengar på forskning eller vid tillverkning av läkemedel. Vid generiska läkemedel, är kostnaden låg som det finns massor av apotek företag som kopierar den ursprungliga versionen.

Ingredienserna i den generiska och varumärke droger är nästan densamma. Men det kan finnas skillnader i valet av fyllmedel och tillsatser av de generikatillverkare.Formen på den generiska läkemedlet kan vara samma som den för de droger varumärke. I vissa fall kan samma generiska läkemedel ha olika former.

Sammanfattning

1. generiska läkemedel är en kopia av droger varumärke.
2. varumärket läkemedel är de läkemedel som har forskat och formulerats av en viss läkemedelsföretag.
3. Läkemedelsföretaget kommer att ha patent varumärket droger och kan inte säljas av andra företag. De generiska läkemedel inte patenterade, eftersom de är bara en kopia av originalläkemedel.
4. Efter en viss tid, kommer in i varumärket drog det offentliga rummet.
5. Många av droger varumärke kan kosta ungefär tre gånger den generiska versionen.