Skillnaden mellan jäst och svamp Jäst vs Fungus

Svamp tillhör svampriket. Jäst, vilket är något samband med en svamp, är encelliga svampar.

Svamp består av hyfer. Dessa är långa rör som bildar grenar och täcker många områden.

I svampen riket, det finns över 80.000 kända arter. Eftersom det finns tusentals arter, är det svårt att säga om de allmänna egenskaperna hos svampen. En svamp kommer med många funktioner, inklusive en brist på kärlvävnader och klorofyll. Eftersom det inte innehåller klorofyll, kan svampar inte laga sin egen mat grundlig fotosyntes. Och eftersom de inte innehåller kärlvävnader, har de vissa begränsningar för de näringsämnen som de får.

Jäster fortplanta sig genom knoppning. Svampar reproducera både sexuellt och asexuellt. Vissa svampar föröka sig genom sporer och några andra genom att producera kloner av sig själva.Jäst och svampar har varit kända under mycket långa år. Arkeologer har upptäckt förekomst av jäst i bryggerier och bagerier i Egypten som går tillbaka till ca 4000 år sedan. Det var bara i den 19: e talet som människor kan ha några tankar om vad jäst. Louis Pasteur var den förste att förkunna att jäst var en levande organism. Skumnings- och höjning av föda var på grund av jäsningsprocessen genomgår på grund av närvaron av jäst.

Svampen spelar en viktig roll i närings cykling och även i nedbrytning av organiskt material. De används också som livsmedel, såsom tryffel och svamp. Svampen, speciellt jäst, används i jäsningsprocessen av olika livsmedelsprodukter. Svampen används också för framställning av antibiotika. De fungerar också som biologiska bekämpningsmedel.

Sammanfattning:

1. Svamp är gjord av hyfer. Dessa är långa rör som bildar grenar och täcker många områden.
2. Jäst, vilket är något samband med svamp, är encelliga svampar.
3. I svampen riket, det finns över 80.000 kända arter och jäst är en av dem.
4. Svampen kommer med många funktioner, inklusive brist på kärlvävnader och klorofyll.
5. Jäst fortplanta sig genom knoppning. Svampar reproducera både sexuellt och asexuellt. Vissa svampar föröka sig genom sporer och några andra genom att producera kloner av sig själva.
6. Arkeologer har upptäckt förekomst av jäst i bryggerier och bagerier i Egypten som går tillbaka till ca 4000 år sedan.