Skillnaden mellan nuläget och statisk elektricitetStröm vs Statisk elektricitet

Kan ni föreställa er en värld utan TV, datorer, mobiltelefoner, bilar, och glödlampan?

Elektricitet är en fantastisk sak. Det är en sådan brett fält av studien och många människor fortfarande förvirrad av det. Elektricitet har gjort en enorm inverkan på vårt sätt att leva. Jag kan 't föreställa sig ett liv utan elektricitet. Vi har blivit beroende av dess tillämpningar som har gjort våra liv oerhört bekväm, trevlig och beboelig.

De flesta av oss bara dra nytta av elektricitet, men don 't verkligen förstå vetenskapen bakom det, och som hör samman med det. För nu, låt' s försök att gripa två fenomen för el '' Statisk elektricitet och nuvarande el-.

Tekniskt sett är el som faktiskt ett fenomen i sig, vilket innebär att förskjutning eller rörelse av elektroner.

När elektricitet är i vila, är det kallas statisk elektricitet. Den hänvisar till de elektriska laddningar som byggs upp på ytan av material eller ämnen. Dessa så kallade statiska laddningar kvar tills de jordade, eller urladdat.

Statisk elektricitet genereras av friktion, eller plötslig kontakt C till exempel gnugga två material mot varandra. Vanligtvis atomer är 'oladdade'. Dessa anses neutrala ämnen, men de kan förlora eller vinna elektroner genom friktion.

Den gnugga förfarande kan orsaka atomer av vissa ämnen för att förlora sina elektroner. Denna förlust av elektroner kommer att göra ämnet eller material blir positivt laddad. Överskottet protoner orsakade ämnet har en positiv laddning. Omvänt är det ämne som vinner elektronerna sägs vara negativt laddade.

Vissa atomer förlorar lätt elektroner, och det går på samma sätt med särskilda atomer som har en tendens att acceptera dem. När dessa två substanser gnuggas tillsammans, är potentialen att generera statisk elektricitet stor. I grund och botten, är fenomenet med statisk elektricitet uppnås när det finns en separation av positiva och negativa laddningar.Nuvarande el, å andra sidan, är ett fenomen av rörliga elektroner i en viss bana, eller riktning, såsom en ström av dem som flyter genom ledande material. Nuvarande el kan komma från olika källor. Det mest använda källan till aktuell elektricitet är från batterier. Dessa batterier är beroende av de kemiska reaktionerna i dem för att producera elektricitet.

Nuvarande el, i stora mängder, typiskt till följd av generatorer. Kraftverk har många av dessa för att producera enorma mängder ström el. Fenomenet kontrolleras vanligen, och kräver ett flöde av elektroner längs en bana, som med passning kallas 'elektrisk ström'.

Sammanfattning:

1. Statisk elektricitet orsakas av uppbyggnaden av elektriska laddningar på ytan av föremål, medan nuvarande el är ett fenomen från flödet av elektroner längs en ledare.

2. När objekt är gnuggas, en förlust och / eller förstärkningen av elektroner sker, vilket resulterar i fenomenet av statisk elektricitet.

3. Ström el styrs normalt, och det är mer vana vid fenomenet el, i otaliga applikationer.

4. Statisk elektricitet är vanligtvis okontrollerad och bara händer sporadiskt.