Skillnaden mellan Galaxy och universumGalaxy vs universum

Galaxy, som kan kallas som en stjärna kluster eller ett stjärnsystem, är ett system som består av stjärnor, gas, asteroider, damm och mörk materia. En central kraft känd som ett svart hål innehåller alla dessa tillsammans. Universum består av jorden och andra himlakroppar i yttre rymden. Solsystemet är en del av universum.

En galax är en del av universum. Universum har ett vidare begrepp än en galax som allt ingår i den.

En galax varierar från jätte, med biljoner stjärnor, och dvärg med miljontals stjärnor. Dessa stjärnor är kända för att flytta runt massan i centrum. Det finns många galaxer i yttre rymden. Flera teorier hävdar att det finns många galaxer i yttre rymden som vi inte är medvetna om att de är osynliga.

När man talar om universum, kan det bestå av något runt omkring oss. Jorden, energi, himmel, galaxer, och allt som syns omkring oss kommer under begreppet 'universum.'

'Galaxy' är en term som har hämtats från det grekiska ordet 'Galaxias' som betyder 'mjölk'. 'Universe' är ett ord som har hämtats från en gammal franska ordet 'univers' som har hämtats från det latinska ordet 'universum', vilket betyder 'förvandlas till en.'En galax kommer i olika former och storlekar. I allmänhet har en galax delats upp i elliptisk, spiral, stavgalax, och oregelbunden.

Enligt Big Bang Theory, är universum känd för att ha expanderat från en extremt varm och tät fas kallas Planck epok. Ända sedan Planck epok har universum expanderat alltid. Det sägs att universum har en ålder av 13. 75 miljarder år.

Sammanfattning:

1. En galax är en del av universum.
2. Galaxy, som kan kallas som en stjärna kluster eller ett stjärnsystem, är ett system som består av stjärnor, gas, asteroider, damm och mörk materia. Universum består av jorden och andra himlakroppar i yttre rymden. Solsystemet är en del av universum.
3. 'Galaxy' är en term som har tagits från det grekiska ordet 'Galaxias' som betyder 'mjölk'. 'Universe' är ett ord som har hämtats från den gamla franska ordet 'univers' som har hämtats från det latinska ordet 'universum', vilket betyder 'förvandlas till en.'
4. Enligt Big Bang Theory, är universum känd för att ha expanderat från en extremt varm och tät fas kallas Planck epok. Ända sedan Planck epok har universum expanderat alltid.