Skillnaden mellan Formar och JästFormar vs Jäst

Båda formarna och jäst tillhör rike svamp, och är eukaryoter.

Formar är mikroorganismer som har en tendens att växa med hjälp av flera encelliga trådar kallas som hyfer, medan jäst är en mikroskopisk form av svampar som har bara en cell.

Formarna är långa cellerna ser ut som trådar, vilka innefattar strukturen hos filamentösa svampar, på de andra jäster är antingen rund eller oval till formen. Det finns 1500 olika typer av jäst och storleken på celldimensioner är baserad på typ. Den är vanligen från 3? M C 40? M i diameter. Det finns 400.000 typer av mögel och deras storlekar beror också av den typ. Jäst är en inte en SPöRING arter av svampar, medan formen är en SPöRING svampar.

Inte alla typer av formar skapa sjukdom eller förstöra maten. Vissa är användbara i biologisk nedbrytning. Jäst används vid tillverkning av alkoholhaltiga drycker som innehåller etanol. Etanolen alltid produceras genom fermentering genom användning av vissa arter av jäst. Jäst används också i bakning, bioremediering, industriell etanolproduktion, probiotika, och mat beroendeframkallande eller smaker.Jäst är till övervägande del finns i havet och de förökar sig genom delning. De förökar genom processen med knoppning eller binär fission, i vilken en kärna är uppdelad i två eller flera kärnor. Dessa är i allmänhet encelliga; men vissa jästarter kan bli flercelliga genom formningen av serie anslutna spirande celler (aka falsk hyfer). Formar, å andra sidan, sexuellt och asexuellt reproducera till flercellform.

Generellt formar är mycket färgstarka jämfört med jäst. Både mögel och jäst anses vara parasiter eftersom de är opportunistiska organismer, och de måste vara i deras värd att växa, levande och fortplanta sig.

Sammanfattning:
'Jäst' 'svampar, encelliga, asexuell reproduktion genom spirande, färglös parasit