Skillnaden mellan is och torrisIs kontra torris

Folk ser ofta både vanlig is och torris som samma former av is. Detta är inte förvånande, eftersom de verkligen ser likadana ut när du bara helt enkelt ta en titt på de två is bildas. Icke desto mindre, även om båda is används för kylning, är de fortfarande skiljer sig mycket från varandra i olika aspekter.

Främst vanlig is och torris skiljer sig på det sätt som de görs, eller i sin övergripande struktur. Detta innebär att regelbunden is görs genom frysning vatten vid fryspunktstemperaturer. Torris, tvärtom, är gjord av sammanpressningen av CO2 (koldioxid gas) genom att använda mycket höga tryck. Därför vanlig is, i dess kemiska form, oavsett dess tillstånd av materia, kallas H2O, medan torris är CO2 (den fasta formen av CO2-gas, bokstavligen).

För det andra, bägge is typerna skiljer sig åt på det sätt att de kan göras flytande. Med regelbunden is, behöver du oftast mer energi i form av värme för att smälta det. 100 grader Celsius, till exempel, kommer lätt att göra susen. Dessutom, genom att sänka det totala lufttrycket, en kan redan smälta torris. Icke desto mindre går torris från dess fast tillstånd till sitt gasformiga från i processen för sublimering.

När det gäller fryspunkter, blir regelbunden is vanligen en 'is' när den når 32 grader Fahrenheit, eller om -14 grader. Torr is bildas vid negativ 109,3 grader Fahrenheit; en temperatur som är mycket svalare än fryspunkten för vanligt vatten.

Regelbunden is kan också användas av människor i deras drycker. Torris används vanligtvis för kylning inom sjöfarten och bevara frukter som druvor, allra mest efter en skörd; medan vanlig is är en kylvätska för vanliga livsmedel och drycker. I detta sammanhang måste man också tillkännagivit att torris inte får användas för att kyla din vanliga drycker, eftersom det kan vara skadligt för din hälsa.I sammanfattning, regelbunden is och torris skiljer sig i följande aspekter:

1. När det gäller kemisk struktur, är is H20, medan torris är CO2.

2. Regelbunden is kan smältas med hjälp av värme, i motsats till att sänka det atmosfäriska trycket för att smälta torris.

3. Is kan lätt förtäras av människor, medan torris vanligen inte avsedd för förtäring (de är något livshotande när ätit).