Skillnaden mellan mikrovågsugn och ugnMikrovågsugn vs Ugn

Både 'mikrovågsugn' och 'ugn' avser två specifika köksmaskiner som ofta används för uppvärmningsändamål.

'Oven' är paraply och bred term för en köksmaskin som använder värme för att laga mat. Själva apparaten går tillbaka till förhistorisk tid när olika civilisationer försökte laga mat med eld. Ugnen använder främst en värmeisolering metod för att laga mat. Apparaten åstadkommer också en mängd olika tillagningsmetoder till ett stort antal livsmedel. Nästan alla typer av mat, oavsett om det är en kött, grönsaker eller frukt skålen kan göras med en ugn. Det kan steka, baka, eller steka någon matvara. Dessutom kan det också på nytt värme stora mängder mat.

Typer av ugnar kan klassificeras i många kategorier. Matlagning ugnar kan vara: konventionell ugn, varmluftsugn, jord ugn, gas ugn och mikrovågsugn. Som en apparat, kan ugnen även användas för speciella ändamål såsom keramik, smide, glastillverkning, keramik, cement, och virkestorkning.

I en matlagning ugn, är maten placeras i ugnen vanligtvis råa eller förkokt. Ugnen gör den verkliga matlagning eller avslutar tillagning av en viss maträtt. Även de flesta ugnar som drivs av gas eller elektricitet beroende på märke och modell.Å andra sidan finns det mikrovågsugn, kort för mikrovågsugn eller någon relaterad koncept till apparaten. Mikrovågsugnar är en specifik typ av ugn som gör användning av säkra strålning för att laga mat och värme föda. Denna typ av ugn värmer mat snabbt och effektivt. Mikrovågsugnen har också olika strålningsnivåer och intervall (låg, medel, hög) och andra användbara alternativ som avfrostning.

Mikrovågsugnen är en apparat som utvecklats med hjälp av radarteknik. Det uppfanns under andra världskriget; det var bara formellt lanseras som en köksmaskin 1967. Även mikrovågsugnen kan utföra de flesta av tillagningsmetoder som en konventionell ugn gör, är det vanligtvis används för förvärmning och torkning föda. Det är inte heller begränsad som en matlagning ugn utan också för snabba och innovativa sätt i många discipliner. Mikrovågsugnar drivs med elektricitet.

Sammanfattning:

1. 'ugnen' och 'mikro' avser båda apparater som gäller värme till en annan enhet, vanligtvis mat. Båda apparater finns vanligen i köket eller kan även användas i andra utrymmen för andra ändamål.
2. 'Oven' är en bred term som omfattar många typer av värmekammare. De flesta ugn typer drivs av en värmeisolering metod där värme eller nakna värme anbringas på livsmedel eller material. Å andra sidan, finns en mikrovågsugn en specifik term som hänför sig till specifika typen av apparat. Mikrovågsugnar tillämpa säker strålning i stället för faktiska värme.
3. Ugnar har en hel del historia och utvecklas över tiden. Ugnar började som verktyg för matlagning en mängd olika livsmedel från olika civilisationer sedan förhistorisk tid. Däremot är historien om mikrovågsugnen relativt ny i jämförelse.
4. Ugnar har en hel del användningsområden bortsett från matlagning. Många produkter såsom kristall, glas, keramik, keramik, och andra typer av material är gjorda med hjälp av en ugn. När det gäller en mikrovågsugn, är livsmedel och andra tillämpliga saker inte gjort men uppvärmt och rekonstrueras för användning.
5. Livsmedels poster som i ugnen ofta förkokt eller i det sista stadiet av matlagning. Under tiden kan en mikrovågsugn utföra alla tillagningsmetoder görs av en traditionell ugn, men det är manligt används för uppvärmning, återuppvärmning, torkning och upptining ändamål.