Skillnaden mellan Alby och BiancaSkillnaden mellan Alby vs Bianca

Cykloner förekommer i många delar av världen, särskilt i den australiska kontinenten. De anses vara en av de mest destruktiva vädrets makter på jorden, vilket är uppenbart i den enorma skador på liv och egendom som de ofta lämnar i deras kölvatten. Men för australier som är vana att uppleva den flera gånger om året, det finns vissa cykloner de aldrig kommer att glömma.

En av de senaste cyklonerna att slå West Australia är Bianca, med en kategori tre klassificering som drabbade i januari 2011. Även om detta inte är den starkaste att träffa kontinenten, det visade mönster mycket påminner om en mycket kraftfull cyklon 1978 namngav Alby som krävde fem liv och orsakat omfattande skador på städer som stod i dess väg.

Den främsta orsaken till jämförelsen mellan Alby och Bianca är den väg båda cykloner tog. Enligt väderexperter och meteorologer, är det mycket ovanligt att tropiska cykloner för att träffa den södra regionen som gjorde både Alby och Bianca extraordinära händelser. Men likheterna slutar där som båda cykloner uppvisade olika beteenden när de nådde land.

Alby inträffade tidigare under 1978 som gjorde det riktmärke för efterföljande cykloner att träffa de södra delarna av Australien. Bianca kom trettiotre år senare i början av år 2011. Alby fick en varningsnivå kategori fyra, medan Bianca fångades med en kategori tre klassificering.

Enligt australiska cyklonen hot upptäckt klassificeringar, kan en kategori tre cyklon har vindhastigheter från 170-225 kilometer i timmen, vilket kan orsaka skador på byggnader och strömavbrott. Bianca hävdades som mycket farlig men det matchade inte Alby 's kategori 4 varning, som hade registrerat vindar från 225-280 kilometer i timmen. Naturligtvis Alby satt sina spår i Australien' s cyklon historia.En annan stor skillnad registreras av experter med Alby 's funktioner jämfört med Bianca' s var bristen på fukt eller regn. I stället hade det varma vindar flödar, vilket orsakade bränder i många delar av regionen där Alby hit 1978. Bianca, å andra sidan, genom starka vindar och regn.

En annan skillnad observerades av experter när man jämför Alby med Bianca. Den 1978 cyklon började sakta tills den träffar en kallfront i sydväst regioner. Detta orsakade att accelerera mer som den nådde land, vilket bidrog till den massiva skador delas ut till allt det kom över. Bianca noterades att resa med konstant varvtal typiskt för andra cykloner, vilket innebar spärra eventuella förändringar, skulle det sakta tappa fart därmed minska dess inverkan på landfall.

Oavsett skillnader dessa två monster cykloner hade, är bara en sak säker; de tillfogade svåra skador och orsakade oro för alla invånare som stod i deras respektive banor. Och så mycket som experter försöker dechiffrera hur man upptäcker dem vid den tidigaste tidpunkten, kommer cykloner alltid komma.

Sammanfattning:

1. Cyklon Alby hit 1978, medan cyklonen Bianca kom 2011.
2. Alby klassificerades en kategori fyra cyklon, medan Bianca bedömdes en kategori 3.
3. Alby genom varma vindar utan regn, medan Bianca innehöll starka vindar med mycket fukt.