Skillnad mellan gamla och nya invandrareGamla vs Nya Invandrare

Invandrare över hela världen är desamma. Men du kanske har hört talas om gamla invandrare och nya invandrare och kan vara förvirrad om dessa två typer finns nu. Gamla och nya invandrare är relevanta när man talar om invandring till USA

Det var i den 19: e århundradet att invandring var på en ökning till USA. De invandrare som nådde USA under det tidiga 1800-talet var kända som gamla invandrare, och de som invandrat under slutet av 1800-talet var kända som nya invandrare. Skillnaden kan ses i den typ av människor som invandrat. Inte bara detta, det fanns också skillnader i de skäl som banade väg för invandring.

De gamla invandrarna kom i allmänhet från Nord- och Centraleuropa särskilt England och dess territorier. Bortsett från dessa människor, det fanns också slavar som invandrar för att söka arbete i plantagerna. Även om dessa invandrare var från nästan samma region, orsaken till deras invandring skilde. Den största motivationen för invandring till USA var sökandet efter ny mark. De flesta människor i England ansåg att kyrkan utövar mer kraft på marken och ville ha fritt land. Några andra som invandrade sökte religionsfrihet.Efter de första invandrarna till USA, den andra omgången av invandrare strömmade till landet. De nya invandrarna ingår personer från östra och södra Europa, särskilt Italien, Polen, Grekland och Ryssland. Människor från Kina och Japan emigrerade också till US-vid denna tidpunkt. De nya invandrarna var i sökandet efter bättre ekonomiska möjligheter. Detta berodde på att landet började få en betydande industriell tillväxt efter det kalla kriget.

Sammanfattning:

1. invandrare som nådde USA under det tidiga 1800-talet var kända som gamla invandrare, och de som invandrat under slutet av 1800-talet var kända som nya invandrare.
2. De gamla invandrare kom i allmänhet från Nord- och Centraleuropa särskilt England och dess territorier. Bortsett från dessa människor, det fanns också slavar som invandrar för att söka arbete i plantagerna.
3. De nya invandrare ingår personer från östra och södra Europa, särskilt Italien, Polen, Grekland och Ryssland. 4. Människor från Kina och Japan emigrerade också till US-vid denna tidpunkt.
5. Den största motivationen för de gamla invandrarna var sökandet efter ny mark. Några av dem söker också religionsfrihet.