Skillnaden mellan Förkortad och Unabridged Marriage CertificateFörkortad vs Unabridged Förbindelse Certificate

När gifta i Sydafrika, får du antingen en förkortad vigselbevis eller en oavkortade vigselbevis. Både det förenklade och oavkortade vigselbevis har värde. Men både Förkortad vigselbevis och oavkortade vigselbevis har många skillnader mellan dem. Man kan säga att ett vigselbevis inte kan uppfylla syftet med annan vigselbevis.

När man talar om Abridged vigselbevis, de utfärdas av institutionen inrikes frågor och utfärdas som standard till par. Certifikatet ges omedelbart till par efter äktenskapet. Detta Abridged Marriage Certificate är tillräckligt för par som bor i Sydafrika; Detta är den enda certifikat som krävs av de sydafrikanska par.

Å andra sidan, den Unabridged vigselbevis, som också utfärdas av institutionen inrikes frågor, ges till alla rökare par eller sydafrikanska sådana där en av dem är inte sydafrikanska. Även känd som full vigselbevis, är Unabridged Marriage certifikat också utfärdas endast för speciella ändamål. Certifikatet utfärdas endast om par lever utanför landet eller om par planerar att göra omfattande turnéer. Detta vigselbevis behövs om par vill emigrera eller om de vill få någon utländskt pass. Dessutom Unabridged Marriage Certifikat har stämpeln 'Apostille'.

Även både Förkortad vigselbevis och oavkortade vigselbevis innehåller alla personuppgifter som namn, datum för giftermål, ID bevis och andra relevanta saker, oavkortade vigselbevis innehåller mer information.

Vid en jämförelse mellan de två äktenskap certifikat, kan oavkortade vigselbevis kallas som en yttersta beviset på äktenskapet och detta certifikat kan användas vid alla omständigheter.Sammanfattning

1. Förkortad vigselbevis, utfärdat av departementet inrikes frågor, utfärdas som standard till par.

2. Förkortad vigselbevis är tillräckligt för par som bor i Sydafrika; Detta är den enda certifikat som krävs av de sydafrikanska par.

3. Unabridged vigselbevis, som också utfärdas av institutionen inrikes frågor, ges till alla icke sydafrikanska par eller sådana där en av dem är inte sydafrikanska.