Skillnaden mellan H1 och B1 visumH1 vs B1 Visa

När du reser utomlands, bör du alltid vara säker på att du har rätt dokument med dig. Merparten av tiden, folk tycker att det är svårt att få visum och ofta de inte vet vilken typ av visum för att ansöka om. Visum används för ett antal skäl när du skriver ett land, så att du måste säkra ett visum beroende på syftet med ditt besök.

En person kan ha flera visum samtidigt men är endast tillåtet att ha ett visum status. Ditt syfte för att ange ett land hjälper dig att avgöra vilka visum ska användas för att för att få rätt status. innehavare utländskt pass kan ha en H1 eller B1 visum, men de är endast tillåtna att lagligt stanna i USA för tillfället.

Under invandring och medborgarskapslagen, är en H1 visum en icke-invandrare visum i USA Arbetsgivare får anställa arbetstagare med H1 visum, men bara tillfälligt. Så snart som den person som innehar en H1 visum lämnar jobbet som erbjuds av den arbetsgivare, måste han lämna landet eller ansöka om en förändring av status. Å andra sidan, är en B1 visum vad utländska medborgare som vill göra affärer i USA bör sträva efter att få när in i landet. Att ha en B1 visum gör en person en tillfällig besökare i syfte att bedriva verksamhet i USA. Detta är vad du vill hålla om du vill köpa vissa leveranser och annat material, delta i en konvention eller hålla affärsmöten i Amerika.Amerikanska arbetsgivare och rekryterare söker kandidater med en H1 visum. Liksom alla amerikanska arbetare, bör en H1 vise som vill vara anställd i USA har den kompetens som behövs för den position han eller hon ansöker om. Om du är konsekvent anställd i US, kan du stanna i högst 6 år på en H1 visum. Detta är betydligt längre än tid tillåts en B1 viseringsinnehavaren. De som har en B1 visum kan lagligt stanna i landet i högst 3 månader. A B1 Innehavaren förväntas att göra alla nödvändiga affärstransaktioner inom den perioden. Bland de saker som en person kan göra medan i besittning av en B1 visum är: lösa en egendom, kontraktsskrivning och affärsförhandlingar.
För att säkra en B1 visum, måste du kunna uppfylla kraven i Immigration and Nationality Act, avsnitt 214 (b). Den sökande måste ha en permanent uppehållstillstånd i hemlandet och bör inte ha avsikten att lämna för gott. En permanent uppehållstillstånd kan motiveras av ett fast jobb, familj och egendom i hemlandet. Du bör också visa att du eller din arbetsgivare har möjlighet och resurser att betala för din vistelse i USA Så fort en person erhåller B1 visum, han eller hon får att utföra rätts verksamhet i USA, men får inte tillhandahålla tjänster och andra aktiviteter som är grunden till förmån för en amerikansk arbetsgivare.

En person som ansöker om en H1 visum, å andra sidan, måste vara en kandidat 's examen eller en Master' s grad innehavare. Om inte, måste han eller hon ha tjänat ett intyg från en ackrediterad skola eller träningscenter. Det viktigaste för att kunna komma in med en H1 visum är en arbetsgivare som har erbjudit ett jobb och lämnat in en petition med USA medborgarskap och Migrationsverket. En H1 viseringsinnehavarens kan användas inom medicin, juridik, hälsa, teknik, arkitektur, affär, konst, fysisk och samhällsvetenskap eller andra yrken som kräver en Bachelor 's Degree eller motsvarande.
Sammanfattning:

1. En H1 visum behövs av utlänningar som söker anställning i USA. A B1 visum tillåter en person att utföra affärstransaktioner tillfälligt.
2. En högskoleexamen eller motsvarande erfordras för att erhålla en H1 visum. Att få en B1 visum kräver att du bevisa ditt sätt att betala för resan och kostnader i näringsverksamhet.
3. När du har en B1 visum, är det inte tillåtet att visa intresse för permanent flytta till USA.