Skillnaden mellan ESOL och IELTSESOL vs IELTS

För många människor som söker till vidare studier från ett universitet som ligger i ett annat land, är det inte bara deras utdrag och förmåga att presentera påtagliga bevis för att de ska kunna finansiera sin vistelse i landet C deras förmåga, och nivå tala, läsa och förstå det engelska språket är också viktigt. Detta beror på engelska återstår att vara det språk som förstås över hela världen.

För att ge en standardiserad mätning av en viss person 'förmåga att förstå kommandot av det engelska språket, utan någon bias, det finns nu ett antal olika undersökningar som en blivande student kan ta, för dem att uppfylla kraven i relevant universitet. två av dessa undersökningar är ESOL och IELTS. om du vill veta mer om dessa två undersökningar, fortsätt att läsa den här artikeln.

Både IELTS och ESOL undersökningar tas av personer som anses vara icke-engelska som modersmål. Med detta innebär det att engelska är inte det första språket, eller nationellt språk som används i den 'ursprungsland. Dessa undersökningar kan mäta en persons' förmåga att tala, läsa, lyssna och skriva på engelska.

IELTS använder endast en uppsättning av undersökningar för att testa den enskilde 'övergripande kunskaper i det engelska språket, som täcker alla fyra områden för akademiska ändamål. Resultatet av denna undersökning släpps inom två veckor, och är för närvarande accepteras av universitet i Storbritannien , Australien, Nya Zeeland och USA, som en del av de krav som ska lämnas in av internationella blivande studenter som vill ansöka om sitt universitet för att ytterligare fullfölja sin utbildning. i vissa länder, poängen intjänade från IELTS undersökningen är bland kraven för dem som har för avsikt att flytta till ett annat land. Men resultaten av dessa undersökningar är endast giltig i upp till två år. efter denna tidsperiod, den enskilde kommer att behöva tentera igen.

Å andra sidan, utnyttjar ESOL ett antal olika undersökningar för att mäta en viss individ 's kompetens i det engelska språket, beroende på kraven. Var och en av dessa undersökningar är särskilt anpassade för en viss bransch. Till exempel, en lärare från en icke-infödda engelsktalande land som söker arbete i en infödd engelsktalande land, skulle krävas för att ta TKT, som är ESOL undersökning som vänder sig till lärare, i stället för ILEC, eftersom detta är den ESOL undersökning som är skräddarsydd för advokater, paralegals och andra jurister. som sådan är ESOL undersökningar vanligen tas av invandrare som är licensierade och specialiserade för att träna inom ett visst område eller bransch. Därför behöver resultaten av ESOL undersökningar inte har någon utandning. detta innebär att en person kan fortfarande använda ESOL certifikat tilldelas honom i tio år, och certifiering kommer fortfarande att erkännas.Sammanfattning:

1. ESOL och IELTS är undersökningar som fattas av personer från icke-engelskspråkiga länder, för att visa sin förmåga att tala, lyssna, läsa och skriva engelska.

2. IELTS används ofta av studenter som ansöker om att studera vid ett universitet som ligger i Storbritannien, Australien, Nya Zeeland och USA. Den ESOL används ofta av personer som ansöker om en fungerande visum i en infödd engelsktalande land.