Skillnaden mellan Sparta och Athen? Sparta? vs Aten

När man diskuterar storhet forntida civilisationer ', är det omöjligt att inte kasta Grekland i mixen. Vid den tiden var grekerna anses överlägsen i nästan alla aspekter av livet från intellektet till fysisk styrka. Och bevis hittades i två av de mest framträdande städer i historyCSparta och Aten.

Medan båda städerna är belägna i Grekland, likheterna slutar där. Trots att från samma nation, medborgare från Sparta och Athen har olika åsikter och övertygelser. I själva verket fanns det bara en instans i historien som de gått samman när Grekland kom under attack från persiska inkräktare. För de flesta av den tid de var i strid med varandra, särskilt i fråga om att driva landet.

Dessa skillnader kan förankras i deras gener som båda kom från olika linjer. Atenarna kom från Ioniansen medan spartan var ättlingar till Dorian inkräktare som kom norrifrån. Detta skulle så småningom leda Sparta att attackera och erövra Aten.

De hade också olika uppfattningar när det kom till regeringen. Aten anses födelseplats demokrati grund av det sätt de valde att köra sin stad. Atenarna röstade för deras ledare som kom från överklassen. Sparta, å andra sidan, styrdes av fem män med hjälp av ett råd av äldste. Denna typ av styrning var i linje med deras tro på militärstyre.Som ett resultat av denna skillnad i form av regeringen, kulturella aspekter och övertygelser i de två städerna också mycket kontrasterande. Aten blev känd för sin arkitektur och infrastruktur, medan Sparta fokuserat sina resurser på militär utbildning. Detta visades i hur barn från båda städerna fördes upp på den tiden. Medan Spartan pojkar gjordes att utbilda sig för strid på en mycket tidig ålder, atenarna lärde sina barn om konst och vetenskap. Den visade också hur välstånd och resurser fördelas mellan medborgare i Sparta och Aten. Spartan härskare använde råstyrka att kämpa för mark och rikedom som gick direkt till kassakistor av regeringen. Atenarna uppmuntrade sina medborgare att bedriva handel som gjorde dem rikare än sina grannar.

En annan avslöjande jämförelse mellan dessa städer är hur varje medborgare förväntas leva. Atenarna uppmuntrade sitt folk att studera musik, konst och litteratur. De bedriver även i fysiska aktiviteter som sport. Detta resulterade i mer produktiva medborgare jämfört med Spartans. Militära livet väntar alla barn som föds i staden Sparta. Redan från födseln, var pojkar tränas för att bli soldater som utgör styrkan i staden. Och inget band av krigare sades vara bättre och hårdare än de väldiga Tansen på tiden.

Deras försörjning varierade också. Aten var anmärkningsvärda intellektuella, och så de tillbringade en hel del tid på att utveckla och förbättra tekniker på jordbruk och livsmedelsproduktion. Sparta förlitat sig på jordbruk och använde sin militära makt att erövra andra städer. Som ett resultat av intellektuell överlägsenhet, Aten utvecklat den största flottan under denna period, medan Sparta var obestridd på markstrider. Dessa motsatta attribut gjort Grekland en mycket kraftfull och inflytelserik nation, men samtidigt blev deras slutliga svaghet.

Sammanfattning:
1. Athens 'population var Joniska härkomst medan Sparta spårar dess anor till Dorian inkräktare.
2. Aten använde demokratiskt styre medan Sparta hade en oligarki.
3. aten noterades arkitekter och byggare medan Spartans var kända soldater.
4. Aten handlas för rikedom medan Sparta tog det med våld.
5. Aten främjas kreativitet och intellektuellt arbete bland sina invånare medan Sparta förväntas alla män i sina led för att bli soldater.