Skillnaden mellan Lobbying och BestickningLobbying vs Bestickning

Lobbying, i allmänhet hänvisar till handlingen att försöka påverka medlemmar av ett lagstiftande organ att rösta för 'lobbyist'. I vissa regeringar har 'lobbyister' formellt erkända grupper vars intressen är 'lobbade' för, som kan vara helt eller delvis finansieras av organisationer, eller ens nationer. På en mjukare sida, kan lobbying bara innebära politiskt stöd som erbjuds i utbyte mot politiskt inflytande, eller handling. Lobbying som legaliseras av en regering innebär inte ekonomiskt stöd.

Mutor, å andra sidan, är att erbjuda pengar i utbyte mot politiska åtgärder eller inflytande. Ofta mutor kommer i kontant form utan att involvera banktransaktioner, och detta är en av anledningarna till många lobbyister har anklagats för mutor. Därför är mutor när pengar bidrag ges till en politisk grupp i väntan på att gynnas i politiska eller lagstiftningsbeslut. Prioriteringar och beslut lagstiftare, guvernörer, councilmen och både president, definieras av pengar outs av lobbyister

Ibland verkar det finnas bara en fin linje mellan de två. Lobbyister har blivit mycket aggressiv i att puffa för sina dagordningar, och detta har lett många att tro att deras metoder har blivit oacceptabelt, eftersom det orättvist svänger det politiska landskapet till förmån för de rika och de stora företag som kan använda deras monetära inflytande. Definitivt, har denna typ av system stora nackdelar, eftersom den oro som 'vanliga människan' ingen roll om de strider mot de intressen som stora företag. Vissa företagsledare har en sådan grepp om vägar till makten, att gapet mellan företag och filen och rang (som är kunder) är mycket bred.Exakt uttryckt, är mutor när ett företag, individ eller en grupp av individer, erbjuda kontanter eller egendom i utbyte mot en viss påverkan i deras fördel. Till exempel när en lagstiftare berättar hans väljare att han kommer att rösta för viss lagstiftning i utbyte mot en viss summa pengar, då är mutor.

Många gånger kan bevisa en muta vara så svårt som det kan vara att skilja mellan mutor (som är olagligt) och lobbying (som är laglig i vissa regeringar), såvida informatörer används. Angivare måste erbjuda de verkliga mutor, och tejpa tjänstemän acceptera pengarna erbjudanden. Alternativt, om det 'är några skriftligt avtal med den officiella samtyckande till mutor, det kan också bevisa tagande av muta. Annars bevisa ett samband mellan de två parterna utan konkreta bevis kan verka som en' berg att bestiga. '

Sammanfattning:
Lobbying försöker påverka politikerna att besluta i din fördel, medan muta betyder samma sak, förutom att det finns ett erbjudande om pengar eller egendom.