Skillnaden mellan VEP och VAPVEP vs VAP

Val handlar om siffrorna. Den som får flest röster vinner. Det är den allmänna regeln. Det finns dock vissa detaljer och statistik som skall beaktas för att avgöra om ett val framgångsrikt tar ut flest väljare. Det är där röstningen stödberättigande befolkning (VEP) och befolkningen i rösträttsåldern (VAP) spelar in.

Röstningen stödberättigande befolkning (VEP) är den demografiska som representerar medlemmar av befolkningen som faktiskt röstberättigade. Detta omfattar befolkningen som är registrerade som väljare. Det omfattar inte personer som inte är berättigade att rösta, till exempel icke-medborgare och i vissa delstater i USA, dömda brottslingar. Av uppenbara skäl, normalt röstberättigade men som befinner sig utomlands ingår inte i VEP. Registrerade väljare har ökat i antal under de senaste åren i synnerhet med de enheter som den amerikanska regeringen initierade, såsom National väljarregistrering Act från 1993 (aka 'Motor väljare' Act) som gav ett sätt att göra väljarregistrering bekvämt för befolkningen, upprättande alternativ registrering genom inrättningar som skolor, bibliotek, handikappcenter, och även genom förare 's registrerings licens och förnyelse. Det finns även alternativ för post-i registreringen, och vissa stater som Idaho, Minnesota, New Hampshire, North Dakota, Wisconsin, och Wyoming erbjuda samma dag registrering, vilket innebär en väljare kan registrera på valdagen själv Dessa. och många andra program har ökat betydligt VEP.

Röstning befolkningen (VAP) är ett vidare begrepp som omfattar den del av den totala populationen av laglig ålder för att rösta. Som en tumregel, vem som helst inom landet som är 18 år och är bosatt i USA vid den tidpunkt då siffrorna bestäms består befolkningen rösträttsåldern. Detta inkluderar de som inte är registrerade för att rösta, icke-medborgare, och de ovannämnda dömda brottslingar (som kan vara berättigade beroende på vilken stat de är belägna i). Observera att även om det är en skyldighet för amerikanska medborgare som ska registreras väljare, de är inte registreras automatiskt när den når rösträttsåldern 18 En annan sak att tänka på är att bofasta är inte berättigade som väljare trots ett grönt kort och inom rätts ålder för att rösta (även om det finns fall där bofasta 'röster räknas även om detta beror på ett fel). Även om VAP rösträttsåldern i USA är i allmänhet 18 och är i allmänhet ett accepterat sätt att uppskatta de potentiella väljare i ett land vissa länder har en annan minimiålder som kan vara lägre eller högre.

I vissa länder är skillnaden mellan VAP och VEP lägre eftersom det finns nationer där registrering sker automatiskt och obligatoriskt. I dessa fall, siffrorna har lite skillnad. En intressant punkt är att vissa länder har faktiskt en större VEP än VAP. Denna situation är ofta på grund av fel i vallledningsorgan (EMB) eller felaktig rapportering (särskilt om personer som inte längre är berättigade att rösta på grund av dödsfall eller andra omständigheter såsom att lämna landet), men det kan också vara andra faktorer (såsom dubbelregistreringar och rent bedrägeri). En annan intressant godbit av information är att det bara finns en plats där det finns en 'maximal' rösträttsåldern, som är i Vatikanen 's Heliga stolen (begränsa kardinaler som röstar för nästa påven till dem som är under 80 år gammal) .Rätten att rösta är en av de viktigaste att de i USA njuta av, men att hålla reda på vem som kan och inte kan rösta kan vara en utmanande uppgift. Ta VEP mot VAP kan vara avgörande för att bestämma valdeltagandet i kommunen, staten och nationella val som i sin tur är en faktor vid bedömningen av framgången för ett val.

Sammanfattning:

1. rösta stödberättigande befolkning (VEP) är det belopp som motsvarar den del av befolkningen som är registrerade och rättsligt befogenhet att rösta.
2. population rösträttsåldern (VAP), å andra sidan, är en grov uppskattning av befolkningen som är inom den föreskrivna ålder för att rösta oavsett registreras eller på annat lagligt berättigad.