Skillnaden mellan medeltid och mörka medeltidenMedeltid vs Dark Ages

? ? ? Medeltiden och den mörka medeltiden kan tyckas att representera helt olika tidsperioder i historien. ? Dock är den mörka medeltiden faktiskt en referens till en epok i medeltiden där det fanns en kulturell nedgång. ? Under medeltiden i sig är tidsperioden i Europa från omkring den 5: e-talet till den 14: e århundradet. ? Medeltiden är ungefär klassificeras som börjar med nedgången av det romerska riket, och slutar vid tiden för renässansen. ? Det anses mitten av historia, efter de första åren och före modern tid. Medeltiden är typiskt centrerad kring skapandet av nya verk av litteratur, den tekniska utvecklingen, eller utvecklingen inom arkitektur. ? Det kallas den mörka medeltiden på grund av det faktum som historiskt fanns färre bidrag till dessa tre viktiga områden av historiska bidrag. ? ?
? ? ? Under hela medeltiden fanns det många litterära verk som idag ansedd som en del av de viktigaste bidragen till litteratur. ? Bitar som Chaucer 's Caterbury sagor, Dante' s gudomliga komedin, och Boccaccio 's Decameron, producerades under medeltiden.? Eftersom det finns mindre litteratur som produceras i tidig medeltid, jämfört med bara dessa få böcker, det är uppenbart att perioden skulle betraktas den mörka medeltiden.? Även om inte tona ner den mörka medeltiden helt fungerar som Beowulf och Alexiaden, båda skapades under den tidsperiod många anser vara i mörkret fortfarande.? litterära uttryck är endast ett av de få skillnader mellan den mörka medeltiden och medeltiden.?

Det finns dessutom en minskning i uppmärksamhet att bygga upp expansion och arkitektoniska utvecklingen i Europa i den mörka medeltiden också. ? Under det romerska riket uppmärksamhet på arkitekturen var en av de stora bidragen från antikens Rom, men under den mörka medeltiden finns det mindre uppmärksamhet mot främjandet av arkitekturen. ? Det är inte förrän efter den 8: e talet som ett förnyat intresse bildas i romansk arkitektur. ?Tekniskt gjorde den mörka medeltiden inte svinga väldigt många utvecklingar. ? Europa med fokus på att återhämta sig från undergång i antikens Rom. ? Men efter den mörka medeltiden, forskare hjälpt till att skapa verktyg som kompass och krut. ? Eftersom teknikutvecklingen var större i den senare delen av medeltiden, hjälpte det att mynt begreppet mörka medeltiden för tidig medeltid.

? ? ? Även om dessa är bara några av de få skillnader mellan medeltid och den mörka medeltiden, var det många mellan de två. ? Det är dock omöjligt att ta den mörka medeltiden ur medeltidens historia helt.
? ? ?
Sammanfattning:

Den mörka medeltiden avser en period av kulturell nedgång i Europa under medeltiden. ? Medeltid började när det romerska riket föll och slutade med reformationen.

Den mörka medeltiden verkade ha ett minskat antal litteratur skapas än resten av medeltiden.

Uppmärksamhet på arkitekturen i den mörka medeltiden var vid en låg punkt. ? Efter den 8: e talet arkitektur blomstrade under medeltiden.