Skillnaden mellan Visa och arbetstillståndVisa vs arbetstillstånd

Skillnaden mellan visum och arbetstillstånd är att visum är ett dokument som förvärvats av en person att ange ett specifikt land, medan arbetstillstånd är ett anställnings brev utfärdat av en arbetsgivare till den anställde som behövs för att komma in i landet. Visa utfärdas av invandring myndigheter lägga fram på migrationsverket och invandring tjänsteman förbehåller sig rätten att göra det möjligt för personen att komma in i landet. Arbetstillstånd å andra sidan är utfärdat av en nationell eller internationell företag som lägger ut i andra länder för att anställa personal eller annan teknisk personal etc.
Olika länder har olika typer av visum och visum kategorier. Generellt finns det två typer av visum såsom invandrade och icke invandrare visum. Icke immigrant visum inkluderar kategorier som företag, besök, turist eller studera visum. Invandring visum förvärvas när personen önskar att leva i det landet under en längre tid. Den invandrade visum tillåter invandrare att förvärva uppehålls- och arbetstillstånd. Det kräver förnyelse efter ett par år. Arbetstillstånd, därför, utfärdas till en person som vill stanna i landet och arbeta för närstående företag. Emellertid är dess varaktighet kortare än den invandrade visum. Arbetstillstånd innehavaren ska förnya sina dokument innan det löper ut.
Några av de länder i världen har strikta visumpolitik som USA, Storbritannien, Kanada, Malaysia och Förenade arabemiraten. Arbetssökande och yrkesverksamma ser fram emot att flytta till dessa länder för framtida blivande. Några av de länder i världen har blivit känd för sina varma turistattraktioner som Indien, Schweiz och Thailand. Visa bearbetning i samband med turism eller företagskategorier är mycket lättare att få än för invandring ändamål. Olika länder tillämpar olika regler och föreskrifter om dokumenten visum och arbetstillstånd. Visa förnyelse blir ett annat allvarligt problem relaterade frågan om det inte förvärvas inom den tid som landet.
Enligt lagen av landet, kan personen som bär ett arbetstillstånd eller visum dokument flytta vart som helst i landet fritt. Vissa länder ger en begränsad tillgång till sina viseringsinnehavare som Saudi Umra / Hajj Visa, indiska visum, israeliska visum och vissa afrikanska visum som sätter begränsningar på den fria rörligheten för sina besökare. Invandring visum är mycket önskvärt att människor som vill få bosatte sig i ett främmande land och utnyttja alla fördelar som lokalbefolkningen där som försäkring, medicinsk, stipendier och social trygghet etc. invandringspolitik skiljer sig från land till land. Visum för de hårda länderna mål invandring är mycket dyrare och svårt att få.
Arbetstillstånd är något av en lägre nivå i återbetalning snarare än invandringen, affärsmän och studie visum. Arbetstillstånd inte tillåter den enskilde att byta jobb eller företaget. Ett jobb kan bara ändras genom att lämna landet och komma tillbaka igen med en annan arbetstillstånd. En annan skillnad mellan visum och arbetstillstånd är att ett arbetstillstånd utfärdas utan kostnad till de yrkesverksamma av arbetsgivaren eller företaget. Några av de multinationella företagen underlättar sina anställda med visum, biljetter och bearbetning avgifter etc.
Sammanfattning:
1. En Visa är ett resedokument för att komma in i landet, medan ett arbetstillstånd är ett jobb godkännande brev från något bolag.
2. Visa och arbetstillstånd har löpt ut och förnyelse behöver mycket kritisk uppmärksamhet.
3. Invandring visum, affärsmän och studie visum har större fördelar än arbetstillstånd men de är dyrare.
4. Arbetstillstånd delas ut gratis. Vissa företag skulle även betala alla kostnader för sina kvalificerade medarbetare.