Skillnaden mellan hårda pengar och mjuka pengarHårda pengar vs Soft Pengar

Hård pengar och mjuka pengar skiljer sig avsevärt, och dessa termer myntade som politiska donationer för en kandidat eller en organisation. Men båda dessa villkor följer en annan statlig dom som leds av den federala valkommissionen i USA eller andra länder som genomför sådana åtgärder.

Hård pengar är från donationer av politiska partier eller organisation; Ändå är den antagen och godkänd av lagstiftningen i de federala valen kommissioner. Mjuka pengar är donationer från politiska partier som inte regleras av FEC eller någon reglerande myndigheter. Skillnaden mellan de två kommer till godkännande och inlämning av styrelsen.

Eftersom mjuka pengar inte är reglerat i lag, anses det vara en fri politisk bidrag och har inga gränser. Hård pengar ges till en specifik kandidat, en organisation i ett tillstånd, eller lokalkommitté eller annan politisk byrå som begränsad finansiering. Policyn reglerar dessa två termer skiljer hänvisning till Federal valkommitté webbplats garanterar en utarbetad förklaring.

Hård pengar är direkt bildad till en kandidat. Kandidaten kan inte ges mer än $ 1000 under ett visst år. Mjuk pengar doneras till distrikt eller nationella utskott och den politiska organisationen i varje stat. Eftersom det inte är mycket övervakas eller regleras, kan parterna använda pengarna för att främja val kandidater eller stöd ekonomiskt partiet 'politiska projekt såsom politiska konventioner, konferenser eller möten.

I ett annat scenario, kan hårda pengar betecknas som pengar som guld eller silver. Hård pengar kan spåras under antiken och slutligen avslutades under andra världskriget. Det kan 't skapas eller skrivas ut. Hård pengar ersattes sedan av mjuk pengar C en annons monetärt system som pappers sedlar och mynt.Mjuk pengar förs av regeringen som obligationer eller skuld. Det utfärdas som valuta för landet; emellertid fortfarande behöver det vad hårt material för att backa värdet av processen.

Hårda pengar är en som existerar. Det är värdefull och mycket sällsynt som guld, diamanter, eller silver. Mjuk pengar är en nonrepresentational form, men har virtuell värde som räkningar och valuta på marknaden, banker, eller bestånd utbyte. Mjuk pengar gör att många online-företag att vara existerande men ändå vara värdefullt med konsumenter och aktiemarknaden. Skillnaden är specifik mellan hård och mjuk pengar. Problemet med mjuka pengar är att regeringen kan 't bara pumpa in pengar speciellt under instabila ekonomiska tider. Det finns flera faktorer i denna process.

Sammanfattning:

1. Hård pengar är ett bidrag i form av pengar som ges till en kandidat i ett visst år, men har begränsad omfattning. Det ges som en donation till en kandidat eller politisk grupp. Endast $ 1000 ges till en viss kandidat, och det kommer då att godkännas av den federala valkommissionen. Mjuka pengar är densamma. Det ges till en politisk grupp eller en individ, men har inte begränsa det gäller finansiering eller bidrag. Mjuk pengar är inte begränsad jämfört med hårda pengar.