Skillnaden mellan ambassadör och EmbassadorAmbassadör vs Embassador

Ambassadörer och embassadors är i stort sett samma enhet och enda person med olika stavningar.

En ambassadör eller embasssador är en person som agerar som representant för ett utländskt företag om företaget är en utländsk regering eller en internationell organisation. En ambassadör kan klassificeras som en politisk dignitär eller en representant goodwill. Båda positionerna kommandot respekt och auktoritet för sina respektive uppgifter.

En politisk ambassadör är en utländsk representant för ett främmande land. Denna typ av ambassadör utses av utländsk regering 's statschef och representerar att regeringen i ett annat land. Ambassadören kan uppehålla sig i en ambassad, ett diplomatiskt område där utlänningar C både personal och medborgare tillämpa de regler och lagar i sitt land inte av värdlandet.

Som företrädare för ett främmande land, skyddar ambassadör intressen dess medborgare samt diplomatiska förbindelser mellan de två länderna. Ambassadören är också den främsta talesman för utländsk regering och representation mellan diplomatiska aktiviteter som samtal, tvister, avtal, handelsavtal, vapenvilor och andra frågor mellan den lokala regeringen och regeringen att ambassadören representerar.
Om tvister och problem uppstår, kommunicerar ambassadör och tar instruktioner från statsöverhuvud av regeringen. Då ambassadör kommunicerar intentionerna i utländsk regering till den lokala regeringen tills det finns en överenskommelse mellan de två länderna.

Den andra typen av ambassadör / ambassadören är den 'goodwill ambassadör.' Till skillnad från den politiska ambassadör, är goodwill ambassadör inte en politisk person, spelar 't har en politisk agenda, och representerar inte politik eller diplomati mellan de två länderna. Goodwill ambassadör är en ambassadör som har ett bredare tillämpningsområde. Denna typ av ambassadör är en representant för en internationell organisation som FN (och dess underorganisationer) eller lägre organisationer från regeringen, staten, lokal att främja en advocacy eller representation för en god relation mellan de två parterna.Den goodwillambassadör är också utsedd av den företrädande organisation för att stödja och tala till förmån för organisationen eller om orsaken i ett bredare spektrum av publik. Liksom politiska ambassadör kommunicerar goodwill ambassadör med olika statsöverhuvuden för att främja en specifik orsak eller en åtgärd. På sätt och vis, samman goodwill ambassadör stöd från olika regeringar i en orsak eller opinionsbildning.

En goodwillambassadör är oftast en kändis, en professionell, eller en person med ett starkt inflytande i ett visst område som sport, kultur, nöje och andra områden. Till skillnad från det politiska ambassadör, kan goodwill ambassadör betraktas som en officiell eller inofficiell representant för en enhet till en annan enhet. I en beskickning, är ambassadören tas emot på en peer-nivå. Till exempel är en goodwillambassadör i ett land tas emot av det andra landet. Samma sak gäller för de lägre organisationer regeringen eller ideell organisation. En goodwillambassadör främjar vanligtvis ideal och frågor som är sekulära och opolitisk.

Sammanfattning:

1. ambassadörer och embassadors har samma koncept; den största skillnaden är stavningen av de begrepp som används.
2. ambassadörer representanter och kommunikatörer för en enhet till en annan enhet. De enheter kan vara regeringar eller organisationer.
3. Ambassadors kan klassificeras som politiska ambassadörer och goodwillambassadörer. Båda företrädare utses och enda säkra positionen för en bestämd tid.