Skillnaden mellan Medicare och MedibankMedicare vs Medibank

Medicare och Medibank kan hänvisa till två helt olika hälso enheter eller samma hälso enhet i Australien.
Medicare är ett allmänt sjukvårdssystem som drivs av den australiska regeringen. Den myndighet som ansvarar för Medicare kallas Medicare Australien.

Det huvudsakliga målet för Medicare Australien är att leverera prisvärd hälsovård för alla australiska medborgare. Medicare kräver en registreringskort. Alla medborgare med ett registreringskort har rätt till fri behandling på offentliga sjukhus och en minskning av läkare 's avgifter förutsatt att läkaren har en leverantör nummer.

Kopplingen till Medicare och Medibank ligger i Medicare 's ursprung. Medicare grundades som Medibank och introducerades 1 juni 1975. Gough Whitlam,. Ville Australiens premiärminister och hans Labor regering, först skapade Medibank den Whitlam regeringen förlänga allmän sjukvård för alla australiska medborgare, och Medibank uppfyllt denna funktion.

Medibank föreslogs och backas upp med lagstiftning. Det genomfördes under Whitlam regeringen, men skrotades 1981 av den efterföljande premiärminister Malcolm Fraser. Vårdprogrammet återupprättades 1 februari 1984 av Hawke regeringen under ledning av Bob Hawke och döptes Medicare. Bortsett från den namnbytet har Medicare olika finansiella arrangemang jämfört med Medibank.

Medibank kan också hänvisa till en privat sjukförsäkringsbolag i samma land. Medibank, även känd som Medibank Privat, är Australien 's största privata hälsa försäkringsbolag. Även Medibank är ett privat företag, det är också ägs av den australiska regeringen.Till skillnad från Medicare, erbjuder Medibank ett brett utbud av hälso- och sjukvården. Tjänsterna inkluderar: hälsa och stödtjänster, sjukförsäkring, reseförsäkring, husdjur, livförsäkring, resemedicin, arbetsplats och rehabilitering, och välbefinnande produkter. Det är underförstått att personer med Medibank kan använda sina tjänster på privata sjukhus och eventuellt med offentliga sjukhus.

Medibank grundades 1976. Det är en del av sjukförsäkrings kommissionen. Medibank är för närvarande baserad i Melbourne, Australien.

Sammanfattning:


Både Medicare och Medibank kan hänvisa till samma vård enhet i Australien. Men det kan också hänvisa till två helt olika vård enheter i samma land.

Medicare är den universella sjukvården i Australien. Den styrs av en statlig myndighet som kallas Medicare Australien. Å andra sidan, Medibank, även kallad Medibank Privat, är en privat försäkringskassan, den största i samma land. Medibank är en statlig företagande, vilket innebär att det är ett privat företag som ägs av den australiska regeringen. Det är enligt sjukförsäkrings kommissionen.

Medicare och Medibank är båda enheter under den australiensiska regeringen. Men de skiljer sig åt i de myndigheter som kontrollerar dem. Medicare ger alla australiska medborgare medan Medibank är endast tillgänglig för människor som har råd sina tjänster.

Medicare kräver ett registreringskort som gör det möjligt för bäraren att få gratis behandling på offentliga sjukhus och avgiftssänkningar för utvalda läkare. Samtidigt Medibank, som en privat försäkringsbolag kräver en försäkring samt andra krav för att få sina tjänster.

Medicare ades först 1975 som Medibank under Whitlam regeringen och återupprättas 1984 under Bob Hawke. Det döptes som Medicare. Samtidigt Medibank, som ett privat företag, grundades 1976.